Συνέντευξη του Σχολείου στο onlarissa.gr

Τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας δημιούργησαν έργα και μας παρουσιάζουν τις “Ισορροπίες” τους (φώτο – βίντεο).

OnLarissa Πινακοθήκη

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας έδωσε συνέντευξη στο onlarissa.gr για την έκθεση την οποία παρουσίασε και φέρει τον τίτλο “Ισορροπίες”.

Τα εγκαίνια αυτής της σημαντικής έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης για την έκθεση, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Άννυ Ψάρρα τόνισε πως “με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση του Ειδικού Σχολείου να φιλοξενήσουμε αυτή την έκθεση στο χώρο μας”.

Η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Αννυ Ψάρρα για τα εγκαίνια της έκθεσης “Ισορροπίες” (video).

Ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Δημήτρης Φωτίου επεσήμανε πως “στο σχολείο εφαρμόζουμε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών”.

Ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Σχολείου Λάρισας Δημήτρης Φωτίου για την έκθεση “Ισορροπίες” (video).

Η αναπληρωτής προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Ιωάννα Δεληγιάννη υπογράμμισε πως “στον σχεδιασμό του Μουσείου μας υπάρχει πλέον η σκέψη να μπορούν όλες οι εκθέσεις να είναι ισότιμα προσβάσιμες απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη”.

Η αν. προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωάννα Δεληγιάννη για την έκθεση “Ισορροπίες” (video).

Η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας κ. Ειρήνη Γραφάκου μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που παρουσιάζουν Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ).

Η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ειρήνη Γραφάκου για την έκθεση “Ισορροπίες” (video).

Τέλος, η εικαστικός του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Δαλάκα επεσήμανε πως “στόχος των ομαδικών προσπαθειών μας ήταν η αποτύπωση αυτών των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών καθώς και η αλληλεπίδραση και η συνεργασία μεταξύ τους”.

Η εικαστικός Αλεξάνδρα Δαλάκα για τα εγκαίνια της έκθεσης “Ισορροπίες” (video).

 

Πηγή Άρθρου: onlarissa.gr – “Ισορροπίες”.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση