Δημοσίευση Πρόσκλησης Εγκαινίων της έκθεσης “Ισορροπίες” στο especial.gr

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ Λάρισας:
Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Ισορροπίες” την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ισορροπίες
1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ Λάρισας: Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Ισορροπίες” την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30 μ.μ. – Σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. I. Κατσίγρα – Διάρκεια έκθεσης 3 Ιουνίου-3 Ιουλίου 2022.

Ακολουθεί η Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Ισορροπίες” την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30 μ.μ., από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. I. Κατσίγρα και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας.
Η Πρόσκληση
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. I. Κατσίγρα και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ισορροπίες» την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30 μ.μ.
Τα έργα της έκθεσης απεικονίζουν την αλήθεια των μαθητών.
Αποτελούν συνειρμικές, αυτόματες εκφράσεις που αποτυπώνονται στο υλικό και απορρέουν από την επαφή τους με το κοινωνικό, οικογενειακό, ψηφιακό και φυσικό περιβάλλον.
Η αισθητική και καλλιτεχνική αρτιότητα δεν αποτέλεσαν κίνητρο της προσπάθειας αυτής
Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα π ανάδειξη του έργου επιδιώκει την επικοινωνία και τη χωρίς φόβο αποδοχή της διαφορετικότητας.
Διάρκεια έκθεσης 3 Ιουνίου-3 Ιουλίου 2022
Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα.
τηλ. 2410 623615, 2410616266
info@katsigrasmuseum.gr,
www.katsigrasmuseum.gr
Πηγή Άρθρου: www.especial.gr

Δημοσίευση Κοινής Δράσης στο onlarissa.gr

Εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δημοτικού για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Οι μαθήτριες/τές της Στ’ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την καλλιέργεια της εν συναίσθησης, της αποδοχής και του σεβασμού Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι στο προαύλιο. Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις!

Δράση με 16 Δημοτικό Σχολείο 01

Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Ηλίας Θεοδώρου και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Θεολογία Γιώτσα, Γεωργία Μπουργάνη και Σταυρούλα Δανιήλ ευχαριστούν θερμά τον κ.Δημήτρη Φωτίου, Δ/ντή του ΔΑΔ Λάρισας που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και τις κ. Ειρήνη Γραφάκου και Ευαγγελία Μπούρα, εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Δ.Σ.Λάρισας (ΔΑΔ) που πραγματοποίησαν τις δράσεις.

Δράση με 16 Δημοτικό Σχολείο 02

Πηγή Άρθρου: onlarissa.gr – Κοινή Δράση.

Αντίστοιχη Δημοσίευση 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας: Δημοσίευση Δράσης.

e-twinning: Καλλιέργεια Ενσυναίσθησης

e-twinning: Καλλιέργεια Ενσυναίσθησης μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης.

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, κ. Φωτίου Δημήτριος, Δ/ντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας, και η κα Γραφάκου Ειρήνη, εκπαιδευτικός, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, στο πλαίσιο του έργου e-twinning που υλοποιείται από το Δημοτικό Σχολείο Χάλκης με θέμα: τη διαφορετικότητα και την καλλιέργεια ενσυναίσθησης των μαθητών της Δ’ Τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί, ως εισηγητές, ανέπτυξαν το θεωρητικό μέρος που περιελάμβανε ενημέρωση για τις μορφές αναπηρίας, τη Νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille (Μπράιγ). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία ενημερωθούν για τον τρόπο προσέγγισης των μαθητών αυτών στο σχολείο μέσω ειδικού εκπαιδευτικού υλικού (καρτών, παιχνιδιών, επίδειξη γραφής Braille και Νοηματικής Γλώσσας).

Στο βιωματικό μέρος οι μαθητές μετακινήθηκαν, με περιορισμό των αισθήσεων και των κινήσεών τους,  ανάμεσα σε κορίνες που τοποθετήθηκαν στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. Ενημερώθηκαν για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, του συνοδού και τη μπάλα που χρησιμοποιούν τα άτομα με προβλήματα όρασης, παίζοντας παιχνίδια κλείνοντας τα μάτια τους, ώστε να καλλιεργήσουν ενσυναίσθηση για τα άτομα με αναπηρίες. Ακόμη ενημερώθηκαν για το πως βλέπει το κόσμο γύρω του ένα παιδί που βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού και κατανόησαν το πλαίσιο συμπεριφοράς του, αφού πειραματίστηκαν με δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών ενός Ειδικού Σχολείου.

Στη δράση συμμετείχε ολιγομελή ομάδα εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους και Συντονίστρια της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης. Η διάρκεια της δράσης ήταν από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ.

e Tweening Ενσυναίσθηση 01 e Tweening Ενσυναίσθηση 02
e Tweening Ενσυναίσθηση 03 e Tweening Ενσυναίσθηση 04
e Tweening Ενσυναίσθηση 05 e Tweening Ενσυναίσθηση 06
e Tweening Ενσυναίσθηση 07 e Tweening Ενσυναίσθηση 08

Ευχαριστούμε το Δημοτικό Σχολείο Χάλκης για την θερμή υποδοχή του.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στη σελίδα “Δράσεις → e-Twinning → Καλλιέργεια Ενσυναίσθησης”.

Αντίστοιχη Δημοσίευση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης με τίτλο: Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών για τα άτομα με αναπηρία μέσω βιωματικών δράσεων.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση