Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2025 “Σπέρνω Αγάπη- Θερίζω Φιλία”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου συνεργάστηκε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου σε μια κοινή δράση αφιερωμένη στην αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συμπερίληψη.
Οι μαθητές των δύο σχολείων συμμετείχαν σε ποικίλα αθλητικά και βιωματικά παιχνίδια, σχεδιασμένα από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής των σχολείων, που ενίσχυσαν τη συνεργασία, την επικοινωνία και τη χαρά της ομαδικής συμμετοχής.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβανόταν και το παιχνίδι “Σπέρνω αγάπη – Θερίζω φιλία”, σε μια παραλλαγή του παραδοσιακού παιχνιδιού “Σπέρνω – Θερίζω φασόλια”, μέσα από το οποίο οι μαθητές έσπειραν και θέρισαν καρδιές αγάπης και στο τέλος τις ένωσαν όλες σε ένα κοινό έργο, γεμάτο χρώμα και συμβολισμό.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και θετικής ενέργειας, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να περάσουν όμορφες στιγμές μέσα από το πνεύμα της αποδοχής και του σεβασμού.

https://www.facebook.com/share/p/1Bq88My3hd/?mibextid=wwXIfr

IMG 3361
IMG 3364