ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΕΙΣΜΟΥ ΔΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Άσκηση σεισμού – Δημ. Σχ. Ευξεινούπολης

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού στην περιοχή μας, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση σεισμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Τα παιδιά του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

Μετά τον προκαθορισμένο χαρακτηριστικό ήχο του κουδουνιού που προειδοποιούσε για την εμφάνιση του σεισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία και, στη συνέχεια, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, εκκένωσαν το σχολικό κτήριο προστατεύοντας το κεφάλι τους με τα χέρια τους ή με βιβλία και συγκεντρώθηκαν στο χώρο ασφάλειας, που ήταν ο ανοικτός χώρος του σχολικού γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

Η άσκηση ήταν σχετικά επιτυχής και στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας, αποσκοπώντας στην εξάλειψη τυχόν αστοχιών και στη βελτίωση εφαρμογής του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας.Λήψη αρχείου