ΦΡΟΥΤΟΠΑΓΩΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μάι 202213
.jpg

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας και με αφορμή το τέλος του Κεφαλαίου 4 του βιβλίου μας, οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης έκαναν την υγιεινή διατροφή πράξη την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022! Μιλώντας για τα φρούτα, τη διατροφική τους αξία και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά τόσο από παιδιά, όσο και από ενήλικες, αναφερθήκαμε σε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο!

Πολλές οι ιδέες και εύκολες οι συνταγές! Μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά μια λαχταριστή φρουτοσαλάτα, ή να τα καταναλώσουμε φρεσκοστυμμένα, σε χυμό! Μια ωραία ιδέα είναι να κάνουμε μιλκσέικ με φρούτα, ή να φτιάξουμε το δικό μας φρουτογιαούρτι, με κομματάκια φρούτων που προτιμούμε περισσότερο! Μπορούμε να τα προσθέσουμε στα δημητριακά του προγεύματος, αλλά και να τα φάμε σαν σουβλάκι, καρφώνοντας στο ξυλάκι μας κομμάτια διαφορετικών φρούτων! Ωραία όλα αυτά, αλλά … τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, μήπως να δοκιμάζαμε να φτιάξουμε ΦρουτοΠαγωτά;

Ακολουθήστε μαζί μας τη … συνταγή της επιτυχίας:

  • Αρχικά, φέραμε διάφορα φρούτα εποχής, τα καθαρίσαμε και τα κόψαμε σε κομμάτια μέσα σε ένα βαθύ μπολ. Παράλληλα, στύψαμε φρέσκα πορτοκάλια και ρίξαμε το χυμό μέσα στο μπολ.
  • Μετά, πολτοποιήσαμε το περιεχόμενο του μπολ με τη χρήση ραβδομπλέντερ!
  • Στη συνέχεια, μοιράσαμε το περιεχόμενο του μπολ σε πλαστικά κυπελάκια και βάλαμε γλωσσοπίεστρα στο κέντρο!
  • Τέλος, βάλαμε τα κυπελάκια στην κατάψυξη!

Την Τετάρτη 11 Μαΐου ετοιμάσαμε τον πολτό, τον καταψύξαμε στα αυτοσχέδια καλούπια μας, και την επόμενη μέρα, η ώρα της απόλαυσης σήμανε με το κουδούνι του δεύτερου διαλείμματος! Παρακολουθήστε την επόμενη παρουσίαση και δείτε βήμα βήμα τα στάδια της δημιουργίας και της απόλαυσης:

 

από κάτω από: Αγγλικά - English, Γ΄Τάξη - 3rd Grade| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΡΟΥΤΟΠΑΓΩΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων