Έχετε μπαταρίες; ΑΦΗΣτε τες σ’ εμάς!

Νοέ 20214

ΑΦΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης αλλά και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον, η εταιρεία ΑΦΗΣ σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη διοργανώνει σχολικό διαγωνισμό σε μαθητές Δημοτικού, τους μελλοντικούς  ενήλικες αυτού του πλανήτη, ηλικίας 7-12. Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό αποσκοπώντας στο να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν την σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κριθούν από το βάρος των μπαταριών που θα συγκεντρώσουν και τα έπαθλα της δράσης είναι τα εξής:
* ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΘΛΟ: Κατασκευή ανακυκλωμένου rubber floor (max. 80 τ.μ. ανά νικητή) για 5 σχολεία (ένα από κάθε κατηγορία).
* 2ο ΕΠΑΘΛΟ: Αναδιαμόρφωση σχολικής αίθουσας (laptop, οθόνη τοίχου, προτζέκτορα, μικρόφωνο & ηχεία).
* ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ (για τα νικητήρια σχολεία): σε κάθε κατηγορία σχολείου, όποιο σχολείο βγαίνει 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο όλοι οι μαθητές του θα κερδίζουν από ένα μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης.

Πέντε (5) σχολεία (1 από κάθε κατηγορία) τα οποία θα έχουν συλλέξει το μεγαλύτερο βάρος άδειων μπαταριών μέχρι και τις 15 Απριλίου 2022, ανά κατηγορία, θα αποτελέσουν τους πέντε μεγάλους νικητές, που θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο. Αντίστοιχα, πέντε (5) σχολεία (1 από κάθε κατηγορία) που θα έχουν καταλάβει τη δεύτερη αντίστοιχα θέση στην καταμέτρηση της κατηγορίας που συγκαταλέγονται (μέχρι και τις 15 Απριλίου), θα λάβουν το δώρο της αναδιαμόρφωσης σχολικής αίθουσας.

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, τα επιπρόσθετα οφέλη που θα αποκομίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ΑΦΗΣ είναι τα ακόλουθα:

  • Η κατανόηση και η δημιουργία κινήτρων στα παιδιά για τη συμβολή τους στην προστασία του Περιβάλλοντος, της Δημόσιας Υγείας καθώς επίσης και της Κλιματικής Αλλαγής μέσω της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.
  • Ο συνδυασμός των τεχνικών ανακύκλωσης με την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η εφαρμογή των αρχών της ανακύκλωσης στην καθημερινή ζωή για το γενικότερο όφελος της κοινωνίας.
  • Να αντιληφθούν το πόσο καθοριστική για την ανακύκλωση είναι η συμμετοχή του κάθε μέλους του σχολείου, της οικογένειας κλπ.
  • Η ποικιλόμορφη και ποικιλόχρωμη εμφάνιση των μπαταριών προκαλεί το ενδιαφέρον των παιδιών και μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στο πρόγραμμα μπορούν να αποτελέσουν πηγή πίεσης τόσο για τους γονείς όσο και για το ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.
  • Να αποτελέσουν τους εκπροσώπους του θετικού μηνύματος της ανακύκλωσης και να ενθαρρυνθεί το αίσθημα του εθελοντισμού στους μαθητές/μαθήτριες.

Λοιπόν, έχετε μπαταρίες; ΑΦΗΣτε τες σ’ εμάς και … Καλή Επιτυχία σε όλους μας!

από κάτω από: Τα Νέα του Σχολείου - School News| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έχετε μπαταρίες; ΑΦΗΣτε τες σ’ εμάς!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων