ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021 – 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ευχόμαστε η σχολική χρονιά που μόλις ξεκινάει να μας βρει υγιείς πάνω απ’ όλα και με ανοιχτό σχολείο. Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα τελεστεί ο αγιασμός στις 9:15π.μ. σύμφωνα με τα περσινά πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι οι μαθητές θα βρίσκονται στις αίθουσές τους και μόνο μια αντιπροσωπεία θα παρευρίσκεται στην αυλή. Μόλις ολοκληρωθεί ο αγιασμός, ο πάτερ θα περάσει από τις τάξεις να ευλογήσει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο 8:45π.μ. – 9:00π.μ., χωρίς τσάντες. Οι γονείς θα παραδώσουν τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και θα τα παραλάβουν στις 9:45π.μ..

Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα και να έχουν στα χέρια τους τη βεβαίωση του self test που θα έχουν κάνει την προηγούμενη μέρα και θα το έχουν δηλώσει στο site https://self-testing.gov.gr/, ή το πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Τα self tests θα γίνονται δυο φορές τη βδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, και θα παραδίδονται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή (με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, όπου ο πρώτος διαγνωστικός έλεγχος γίνεται 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο). Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η πλατφόρμα στα φαρμακεία για τα self tests έχει ανοίξει. Έτσι, από 08/09/2021 έως 17/09/2021 μπορείτε να παραλαμβάνετε 6 δωρεάν self tests για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, λόγω covid, θα αποχωρούν από το σχολείο από διαφορετικές εξόδους, όπως και πέρυσι. Έτσι, οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ’ και Δ’ θα αποχωρούν από την έξοδο στον πεζόδρομο, ενώ οι τάξεις Ε’ και ΣΤ’ από την έξοδο στην οδό Αλ. Υψηλάντη.

Tην Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 το κουδούνι θα χτυπήσει 8:15π.μ. και το σχόλασμα θα γίνει στις 12:20μ.μ. Από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 το κουδούνι θα χτυπάει 8:15π.μ. και το σχόλασμα θα είναι στις 13:15μ.μ. για όλα τα τμήματα. Η λειτουργία του ολοημέρου θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους μας!

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό

του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης