Ενημερωτικό σημείωμα επαναλειτουργίας

Μάι 20215
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,
Όπως ήδη προφανώς γνωρίζετε από τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, στις 10 Μαΐου, ξεκινούν την δια ζώσης επαναλειτουργία τους Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια, με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τα Λύκεια. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με απαραίτητες προϋποθέσεις :
α. την ύπαρξη αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ( self test) για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό, κυλικείο αλλά και
β. την αυστηρή τήρηση των προϋπαρχόντων μέτρων προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, αποστάσεις κ.λ.π.).
Τα self tests θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, με τους γονείς των μαθητών να τα προμηθεύονται μέσω των ΑΜΚΑ τους, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα https://self-testing.gov.gr/. Oι μαθητές/τριες θα πρέπει να επιδεικνύουν στους εφημερεύοντες-ουσες, κατά την είσοδό τους στο σχολείο, τη σχολική κάρτα με τα αρνητικά αποτελέσματα για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα με το αρνητικό αποτέλεσμα αποχωρεί από το σχολείο, παίρνοντας απουσία.
Πως γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του selftest μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/. Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία όπως μητρώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test. Αν το self test είναι αρνητικό για τους μαθητές εκδίδεται σχολική κάρτα, μέσω αυτής της πλατφόρμας. Οι μαθητές/τριες φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα, την οποία και επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας, για το πρώτο τεστ και την Πέμπτη για το δεύτερο τεστ.
Αν το self test είναι θετικό εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος, μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τους εκπαιδευτικούς. Εκδίδεται πάλι δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Για τους εκπ/κούς που υπηρετούν σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες τα αποτελέσματα δηλώνονται στη σχολική μονάδα που υπηρετούν τις περισσότερες ώρες κατά τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη αντίστοιχα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς ή οι εκπαιδευτικοί μπορούν να γράψουν μια χειρόγραφη δήλωση που περιέχει τα ίδια ακριβώς στοιχεία με τη σχολική κάρτα και τη δήλωση , φυσικά, του αρνητικού αποτελέσματος.
Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων για το χρόνο και τη συνεργασία σας! Χρόνια σας Πολλά και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε καλύτερα από κάθε άποψη!
Με εκτίμηση,
Γεώργιος Ματούλας

Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

από κάτω από: Τα Νέα του Σχολείου - School News| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικό σημείωμα επαναλειτουργίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων