ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING

Νοέ 20205

Πιστοποιητικό Συμμετοχής σε πρόγραμμα eTwinning

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, οι Δ’, Ε’ και Στ’ Τάξεις του σχολείου συμμετέχουν στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού συνεργατικού προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης “eTwinning”. Το όνομα του προγράμματος είναι We’ve got news for you!. Τα σχολεία με τα οποία θα συνεργαστούμε βρίσκονται στην Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία.

Το εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό αυτό πρόγραμμα καλεί φέτος τους Ευρωπαίους μαθητές να εργαστούν με θέμα τη δημιουργία μιας αγγλικής σχολικής εφημερίδας που θα έχει ως πραγματικό αναγνωστικό κοινό τους Ευρωπαίους μαθητές που συνεργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε μέσα από τα τεύχη που θα εκδοθούν στοιχεία για την καθημερινότητα, τον πολιτισμό και την ιστορία των Ευρωπαίων συνομηλίκων μας, αλλά παράλληλα ανυπομονούμε να μιλήσουμε για τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις και να παρουσιάσουμε στοιχεία από την σύγχρονη ζωή στη χώρα μας. Το τελικό προϊόν της συνεργασίας αυτής θα είναι ένα κοινό, συνεργατικό τεύχος, που θα συγγράψουν τα ίδια τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της παραγωγής και κατανόησης γραπτού λόγου στα αγγλικά σε συνθήκες που προσομοιάζουν στην πραγματική ζωή, η προώθηση της ανοχής στη διαφορετικότητα, η καλλιέργεια της αίσθησης ότι τα παιδιά μπορούν να δρουν ως πολίτες του κόσμου και η συνειδητοποίηση της σημαντικότητας της αγγλικής ως διεθνούς γλώσσας. Οι δραστηριότητες θα είναι ποικίλες και θα προωθούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής στα αγγλικά, την αυθεντική επικοινωνία, την συνεργατική μάθηση, την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία και τον ψηφιακό γραμματισμό.

Τι είναι όμως το eTwinning;

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Υπάρχει διαδικτυακή ασφάλεια;

Μια από τις προτεραιότητες του eTwinning είναι να παρέχει στα σχολεία της Ευρώπης ένα ασφαλές περιβάλλον για δικτύωση και συνεργασία. Καθώς η περισσότερη δουλειά γίνεται online, εγγυάται στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μια προστατευμένη περιοχή όπου η δουλειά τους παραμένει απόρρητη και στην οποία δεν έχουν πρόσβαση εξωτερικοί χρήστες.

Η πλατφόρμα eTwinning έχει κάποιες περιοχές που η διαδικτυακή ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο:

* Tο eTwinning Live: όπου οι εκπαιδευτικοί συνδέονται, δικτυώνονται, μοιράζονται πηγές και σχεδιάζουν μελλοντικά προγράμματα.

* Tο eTwinning TwinSpace: όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές δουλεύουν μαζί σε ένα συνεργατικό πρόγραμμα.

Και οι δύο αυτές περιορισμένες περιοχές και τα εργαλεία τους είναι προστατευμένες με όνομα χρήστη και συνθηματικό. Η ομάδα του eTwinning εξασφαλίζει ότι αυτό το επίπεδο ασφαλείας διατηρείται στο μέγιστο βαθμό. Ακόμη και όταν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δουλεύουν εκτός των ωρών του σχολείου, για παράδειγμα από το σπίτι τους, η ασφάλεια αυτή παραμένει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα eTwinning, επικοινωνήστε με την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Βιβή Χαμηλού στο 24220-21641 κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

από κάτω από: eTwinning, Αγγλικά - English, Δ΄Τάξη - 4th Grade, Ε΄Τάξη - 5th Grade, Στ΄Τάξη - 6th Grade, Τα Νέα του Σχολείου - School News| με ετικέτα , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων