ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Μαρ 202024

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους σας για το χρόνο που αφιερώσατε και αφιερώνετε προκειμένου να προσαρμοστούμε όλοι στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, αλλά και για τη μεταξύ μας (ηλεκτρονική κατά κύριο λόγο) συνεργασία! Η δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων αποσκοπεί κυρίως στη διατήρηση της επαφής των μαθητών και των μαθητριών μας με το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας και επιτρέπει τη γρήγορη διεκπεραίωση των εργασιών μας, την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών και ανταλλαγή δεδομένων, τον διαμοιρασμό χρήσιμων συνδέσμων και τη λειτουργία σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Οι περισσότεροι γονείς / κηδεμόνες έχετε ήδη ολοκληρώσει τα πρώτα βήματα εγγραφής σας στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) και μου έχετε στείλει ήδη με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) το όνομα χρήστη (username) του παιδιού ή των παιδιών σας. Εκκρεμούν αρκετές εγγραφές παιδιών ακόμη, αλλά αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία όλων αυτές τις μέρες με τη σύνδεση με τη σελίδα του Π.Σ.Δ. που διαρκώς ‘πέφτει’ λόγω υπερφόρτωσης. Το ίδιο αντιμετωπίζουμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί, που προσπαθούμε εναγωνίως να οργανώσουμε και να εμπλουτίσουμε τις ηλεκτρονικές μας τάξεις, ανυπομονώντας να συναντήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας έστω και εξ αποστάσεως!

Μετά την εγγραφή του παιδιού/των παιδιών σας στο Π.Σ.Δ. θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα eClass του ΠΣΔ που βρίσκεται εδώ. Αμέσως μετά θα πρέπει να κάνετε κλικ στο πεδίο “Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr”, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Στη συνέχεια, οδηγείστε σε μια σελίδα στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) του παιδιού σας προκειμένου να συνδεθεί στο Π.Σ.Δ. – όπως φαίνεται και στην ακόλουθη εικόνα.

Μετά τη σύνδεση, θα μεταβείτε στη σελίδα του ηλεκτρονικού σχολείου και πρέπει να κάνετε κλικ στο “Μαθήματα”.

Αμέσως μετά θα μεταφερθείτε στις διαθέσιμες ηλεκτρονικές τάξεις του σχολείου μας. Αναφορικά με τις ηλεκτρονικές τάξεις των αγγλικών που φέρουν το όνομά μου, θα επιλέξετε την τάξη που αφορά τον μαθητή ή τη μαθήτρια κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο τετραγωνάκι.

Επιλέγοντας με την τάξη αυτή, ο μαθητής ή μαθήτρια που συνδέθηκε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις οδηγίες χρήσης και στο υλικό που έχει ετοιμαστεί. Για να εγγράψετε δύο ή τρία παιδιά στις ηλεκτρονικές τάξεις των αγγλικών θα πρέπει να αποσυνδεθείτε και να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε παιδί!

Εντός της ηλεκτρονικής τάξης τα παιδιά θα βρουν γενικές οδηγίες στην αρχική σελίδα, θα λάβουν σύντομα οδηγίες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και θα λάβετε και οι γονείς / κηδεμόνες οδηγίες για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το νέο εξ αποστάσεως περιβάλλον μάθησης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω του πεδίου “Μηνύματα”, αλλά και να συνομιλήσουν μεταξύ τους και μαζί μου στο πεδίο “Κουβεντούλα”. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεσή όλων σας για περαιτέρω διευκρινήσεις και απορίες και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στέλνοντάς μου ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στη διεύθυνση vivi_hamilou@hotmail.com. Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την υπομονή και τη συνεργασία σας και ευελπιστώ η προσωρινή αυτή αναστάτωση στον εκπαιδευτικό (και όχι μόνο) κόσμο να είναι σύντομη και να επιστρέψουμε όλοι γρήγορα στους συνηθισμένους μας ρυθμούς ζωής, σε τρανταχτά γέλια στο προαύλιο του σχολείου μας, σε ατελείωτες παιδικές αγκαλιές και χαμογελαστές παιδικές φατσούλες που τόσο μας έχουν λείψει! Μένουμε σπίτι και μελετάμε διαδικτυακά!

Με εκτίμηση,

Βιβή Χαμηλού

από κάτω από: Αγγλικά - English, Β΄Τάξη - 2nd Grade, Γ΄Τάξη - 3rd Grade, Δ΄Τάξη - 4th Grade, Ε΄Τάξη - 5th Grade, Στ΄Τάξη - 6th Grade| με ετικέτα , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων