ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ – ETWINNING

Μαρ 20196

eTwinning – Superstitions related to weddings and Funerals

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning Superstitions Around Europe  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Τάξης του σχολείου μας, αφού συνεργάστηκαν με τους Ευρωπαίους συμμαθητές και συμμαθήτριές μας και συγκέντρωσαν τις δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με τα ζώα και με την Πρωτοχρονιά, ασχολήθηκαν με τις δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με το γάμο και την κηδεία. Στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες πληροφορίες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι χρειαζόντουσαν βοήθεια προκειμένου να δώσουν μια πλήρη εικόνα του θέματος στους Ευρωπαίους συμμαθητές τους!

Στην ανάγκη τους αυτή έσπευσαν να προσκαλέσουν τον πατέρα της ενορίας του σχολείου μας, τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Γιαννιό, που πρόθυμα απάντησε θετικά στην πρόσκλησή τους και επισκέφθηκε το σχολείο μας προκειμένου να μας παρουσιάσει τις δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με το γάμο και την κηδεία. Ο πατέρας Γεώργιος μίλησε επίσης στα παιδιά για το ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι δεισιδαιμονίες στη ζωή και την καθημερινότητά μας και τους εξήγησε τη θέση της εκκλησίας απέναντι στις δεισιδαιμονίες. Τέλος, απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις τους και προσάρμοσε το ρυθμό της παρουσίασής του στον απαιτούμενο για να προλαβαίνουν τα παιδιά να κρατούν σημειώσεις!

Μετά την παρουσίαση και έχοντας πια όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Τάξης εργάστηκαν σε ομάδες στο εργαστήριο πληροφορικής και χρησιμοποίησαν το συνεργατικό έγγραφο που φτιάχτηκε για να μπορέσουν να συγγράψουν από κοινού με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους ένα βιβλίο που θα παρουσιάζει τις δεισιδαιμονίες του γάμου και της κηδείας όλων των συμμετεχουσών χωρών.  Το βιβλίο που έφτιαξαν μέχρι σήμερα έχει την ακόλουθη μορφή:

Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Γεώργιο Γιαννιό για τη βοήθειά του, μα πιο πολύ για τον ωραίο τρόπο που μας παρουσίασε το θέμα, την προθυμία του να λύσει τις απορίες μας και την υπομονή του προκειμένου να μας επιτρέψει να κρατήσουμε σημειώσεις!

 

από κάτω από: eTwinning, Αγγλικά - English, Στ΄Τάξη - 6th Grade| με ετικέτα , , , , , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ – ETWINNING    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων