ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Μαρ 20194

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αν είσαι μαθητής της Ε΄ Τάξης και πηγαίνεις στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, έχεις τη μοναδική ευκαιρία να πάρεις το Αγγλικό πρωινό σου στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές σου και την καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας! Με αφορμή το κεφάλαιο 4 του βιβλίου Αγγλικών μας και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες), θέλοντας να ετοιμάσουν ένα πρωινό-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε΄Τάξης απόλαυσαν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό!

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αφού ενημερώθηκαν οι γονείς και τα παιδιά για τη βιωματική αυτή προσέγγιση, έφτασε επιτέλους η πολυ-αναμενόμενη στιγμή να μυρίσουμε, να γευτούμε και να χορτάσουμε σαν Άγγλοι! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης (τμήμα Ε2) είχαν την ευκαιρία σήμερα να δοκιμάσουν τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δε σερβιρίστηκαν αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό! Συζητήσαμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού, ειδικά στην παιδική ηλικία, και αναφερθήκαμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων!

Μετά το τέλος του πρωινού γεύματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης πήραν τη συνταγή για pancakes με σκοπό να την αποδώσουν στα αγγλικά, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουν στο σπίτι τους, με τις οικογένειές τους!

Επίσης, καλούνται να καταγράψουν τις συνταγές και τις εντυπώσεις τους από το αγγλικό πρωινό στον ακόλουθο ηλεκτρονικό τοίχο:

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από αυτή τη μοναδική εμπειρία για όλους μας:

από κάτω από: Αγγλικά - English, Ε΄Τάξη - 5th Grade| με ετικέτα , , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων