ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

Νοέ 20177

DSC00888

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Διαδραστική, κωμική και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα, η γνωστή ιστορία των παιδικών χρόνων ζωντάνεψε μέσα από πολύ καλές ερμηνείες, εντυπωσιακά σκηνικά και υπέροχα κοστούμια!

Η πρόσκληση της θεατρικής ομάδας αναφέρει μεταξύ άλλων: Η Ωραία Κοιμωμένη, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών. Το θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και τα όριά της …. και επιλέξαμε αυτή τη φορά το παραμύθι να δοθεί με σύγχρονη μορφή και ματιά ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας!! Υπάρχουν αναφορές στα σύγχρονα μέσα (κινητά τηλέφωνα,αεροπλάνα κλπ) όπου το παιδί τα αναγνωρίζει, του φαίνονται οικεία και μπορεί να ταυτιστεί..Η πριγκίπισσα έχει τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού! Είναι πεισματάρα, ξεροκέφαλη, αλλά είναι τολμηρή και ευαίσθητη. Είναι γλυκιά! Όλοι οι χαρακτήρες του “σύγχρονου”, πλέον, παραμυθιού θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με το χιούμορ και τις ιδιαιτερότητές τους! Η παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμό Εκπαιδευτικού Δράματος, τα παιδιά συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο εμπνευσμένο από το θέαμα που παρακολουθούν. Oι Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας , καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας!

Η Περίληψη:

… Τότε ο βασιλιάς διέταξε να πάρουν προφυλάξεις!! να βγάλουν νόμους ειδικούς! Προστάγματα διατάξεις!!

Κι από παντού εξαφάνισαν κάθε τύπου μαχαιράκι, για να μην πάει και τρυπηθεί της κόρης το χεράκι!

Κατάργησαν με προσοχή τα αιχμηρά σημεία και τα έκαναν όλα στρογγυλά για να ΄χουν ηρεμία..

Έτσι πίστευαν οι δόλιοι πως θα σώσουνε την κόρη και από της Νεράιδας το γραφτό θα την γλυτώσουν … όλοι;;

Όμως για να γίνει και το παραμύθι, η ηρωίδα μας ενώ επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή δεν είναι δυνατόν, και παρά όλον αυτόν τον χαμό που έφεραν οι γονείς της στο βασίλειό τους, θα τρυπηθεί και θα πέσει σε έναν βαθύ ύπνο… Και θα ξυπνήσει; 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την επιλογή του έργου, την υπογράφει η Κατερίνα Σασλόγλου, η οποία στην πολυετή εμπειρία της έχει επιμεληθεί και σας έχει προτείνει παραστάσεις όπως “ο Kαρυοθραύστης” κλπ, με τον ίδιο σεβασμό και φέτος στο κλασικό θέατρο, αλλά και στο παιδί επιχειρεί να σας δώσει για άλλη μια φορά το καλύτερο!

Σκηνοθεσία: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Θεατρική Διασκευή: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΣΛΟΓΛΟΥ Σκηνικά-Κοστούμια: ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΙΑΣ / ΤΟ “ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ” Μουσική: AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΣΙΟΣ Χορογραφίες: ΑΛΕΞΕΙ

Σε 10 απολαυστικούς ρόλους εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορακάκης, Στέφανος Καλλιανίδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ελένη Σεφερλή και Μαίρη Παπαρίζου!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν με τη σύγχρονη, κωμική και γεμάτη μηνύματα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού και φωτογραφήθηκαν με τους ηθοποιούς στο τέλος της παράστασης! Ευχαριστούμε θερμά τη θεατρική ομάδα για την καλή της διάθεση, τις απαντήσεις που υπομονετικά έδωσαν στις ερωτήσεις των παιδιών μας και τα δεκάδες μοναδικά αυτόγραφα που υπέγραψαν ακούραστα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων