4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οκτ 20178
Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δράσεις για την 4η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός της σχολικής μονάδας, με υπεύθυνους σχεδιασμού τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Σταυρούλα Πασχαλούδη και Λάμπρο Αγοραστό.

 Κατά τη διάρκεια του πρώτου διδακτικού δίωρου οι εκπαιδευτικοί των τάξεων συζήτησαν με τα παιδιά για την αξία του αθλητισμού και τα οφέλη της ένταξής του στην καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα παιδιά των δύο τμημάτων της Β΄ Τάξης ασχολήθηκαν και με το θέμα της υγιεινής διατροφής, ενώ οι μαθητές του τμήματος Ε2΄ αξιοποίησαν το το Ανθολόγιο και διάβασαν την ιστορία “Ο Θωμάς”.

 

Η δασκάλα του τμήματος Ε2΄, Βάια Λιακοπούλου, μας εξηγεί με λίγα λόγια την ιστορία του Θωμά, την οποία οι μαθητές της ζωγράφισαν και παρουσίασαν στην τάξη:

“Ο Θωμάς φοιτά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Σε δύο μήνες κλείνει τα είκοσι, αλλά το μυαλό του δε μεγάλωσε. Έμαθε να γράφει και να διαβάζει απλές φράσεις.

Μια μέρα, στο μάθημα της Γυμναστικής, έτυχε να κυνηγήσει τη μπάλα. Έτρεξε 100 μέτρα σε 15 δευτερόλεπτα! Ο κ. Γεράσιμος, ο γυμναστής, ενθουσιάστηκε! Αμέσως αποφάσισε να τον προπονήσει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αμερικής! Έτσι κι έγινε! Ο Θωμάς είχε πολύ καλές επιδόσεις στην ταχύτητα, στα 100 μέτρα τρέξιμο.

Και ήρθε η μέρα που ταξίδεψαν για την Αμερική. Και ήρθε η μέρα που ο Θωμάς, σαν αρχηγός, έκανε παρέλαση στο στάδιο, κρατώντας την ελληνική σημαία! Και ήρθε και η στιγμή του αγώνα. Πρώτος ο Γιόμο, έτρεχε σα βολίδα. Πίσω του ο Ιταλός δρομέας και τρίτος ο Θωμάς! Ξαφνικά, ο Γιόμο παράπεσε. Ο Θωμάς σταμάτησε, γύρισε πίσω και τον βοήθησε.

Μαζί, αγκαλιασμένοι, έτρεξαν στην υπόλοιπη διαδρομή και τερμάτισαν τελευταίοι. Σείστηκε το στάδιο από τα χειροκροτήματα! Η μητέρα του Θωμά ένιωθε η πιο περήφανη κι ευτυχισμένη μάνα στον κόσμο!”

Μετά το πρώτο διάλειμμα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, παρουσίασαν ανά τάξη αθλητικές δράσεις υπό την καθοδήγηση των γυμναστών μας:

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού”

  1. 10 Οκτωβρίου, 2017 στις 04:55       tsomokou Έγραψε:

    Πόσο όμορφο άρθρο και τι όμορφες δραστηριότητες κάνετε! Συγχαρητήρια!


Ημερολόγιο – Calendar

Οκτώβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων