Eβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα για κώδικα!

ωρα για κωδικα, εβδομάδα πληροφορικής

Εβδομάδα Πληροφορικής, 9-15 Δεκεμβρίου 2013

hoce_logo
Αυτή την χρονιά το Code.org υλοποιεί την «Ώρα Κώδικα» στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Εκπαιδευτική εβδομάδα για την επιστήμη των Η/Υ & Πληροφορικής. H δράση αυτή αποσκοπεί στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής με το σύνθημα «όλοι μπορούν» και να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Στις μέρες μας, είμαστε «περικυκλωμένοι» από την τεχνολογία. Σήμερα όλο και περισσότεροι μαθητές έχουν τα δικά τους έξυπνα τηλέφωνα και tablets αλλά παρόλα αυτά πολύ λίγοι γνωρίζουν πως πραγματικά λειτουργούν αυτές οι συσκευές. Οι απλές επιστημονικές δραστηριότητες με την χρήση υπολογιστών μπορούν να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Με την πρόωρη απόκτηση υπολογιστικής σκέψης, οι μαθητές μπορούν να θεμελιώσουν την επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους διαδρομή.
Τι είναι η «Ώρα Κώδικα»;

Η διοργάνωση γίνεται από το Code.org (αναλυτικές πληροφορίες στο http://csedweek.org/) και απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία θα μπορεί να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες θα δημιουργηθούν και θα είναι διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες ώστε να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει μεταφραστεί ένα σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού υλικού από εθελοντές και στα Ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση θα βρείτε ΕΔΩ.

Τί κάνουμε στη τάξη;

Όλες οι τάξεις του σχολείου από την Α’ μέχρι την Στ’ προγραμμάτισαν τη κίνηση του Red, του κόκκινου Angry Bird, ώστε να πιάσει το γουρούνι.

Οι ασκήσεις είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Code.org-maze

Σχετικά με Μ.Κοσμίδης

Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ.Τεχνολογίας ΗΥ,
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στα Προηγμένα Υπολογιστικά Συστήματα και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης
http://blogs.sch.gr/mkosmidis/
http://aepp.gr/


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.