ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ – Ε’ ΤΑΞΗΣ 14-2-2013

Στα πλαίσια του  εκπαιδευτικού προγράμματος ” Η ελιά , ο ευλογημένος καρπός ” κι έπειτα  από πρόσκληση,  μάς επισκέφθηκε ο κ. Δαρλάσης Γιώργος, ειδικός με πολυετή πείρα στο χώρο της γαστρονομίας !!

Οι  μαθητές αφού  έφεραν τα  υλικά, φόρεσαν τους  σκούφους και  τις ποδιές τους και με την καθοδήγηση του κ. Δαρλάση, ζύμωσαν κουλουράκια  με  λάδι και κομμάτια  ελιάς.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, τα  παιδιά ενθουσιάστηκαν και  στο  τέλος δοκιμάσαμε  τα  νοστιμότατα κουλούρια που  είχαν  επιτυχία κι έκαναν το σχολείο να  μοσχοβολάει !!!

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη σύνταγή μας!            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!

Κουλουράκια λαδιού κι ελιάς

ΥΛΙΚΑ


2 κιλά  αλεύρι για όλες

τις  χρήσεις                                                                             

2 κουταλάκια σόδα

1/2 κουταλάκι αλάτι

300 γραμ.ΕΛΙΕΣ χωρίς  τα

κουκούτσια κομμένες

1 ποτήρι νερού ΛΑΔΙ

1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ

400 γραμ. ζάχαρη

100 γραμ. σουσάμι (προαιρετικά)

λίγο  νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το αλάτι  τη σόδα και το ΛΑΔΙ .Τρίβουμε τα υλικά αυτά  με το αλεύρι. Ύστερα ανακατεύουμε και  τις ΕΛΙΕΣ με το μείγμα. Βάζουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο ώσπου η ζύμη μας  να γίνει λεία. Τέλος, πλάθουμε τα κουλουράκια  μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί για να  μην μας κολλήσουν.

ΦΟΥΡΝΙΣΜΑ

Βάζουμε το ταψί μας με τα κουλουράκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 C (Κελσίου) κι όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *