ΕΠΕΙΓΟΝ- ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
  • Όπως ήδη γνωρίζετε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 1 Ιουνίου  έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
    1. Παρακαλώ διαβάστε  με  προσοχή τις  οδηγίες.
    2. Οι τάξεις του σχολείου που ξεπερνούν τους δεκαπέντε (15) μαθητές  και δεν τηρούν την απόσταση του 1,5 μ θα χωριστούν αλφαβητικά και θα έρχονται στο σχολείο εναλλάξ μέρα παρά μέρα.Στην περίπτωση του σχολείου μας και λαμβάνοντας υπόψιν και τις δύο παραπάνω παραμέτρους μόνο η Β’ τάξη θα χωριστεί . Έχει γίνει σχετική ενημέρωση από την εκπαιδευτικό της τάξης .
    3. Η λειτουργία του σχολείου θα είναι 8:00-13.15 καθημερινάΤο Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει. 
    4. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνεται 8:00-8:15 χωρίς συγκέντρωση μαθητών στο προαύλιο. Οι μαθητές θα αφήνουν τις τσάντες τους έξω από την  αίθουσά τους όπου  θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλώ  να  είστε  στην  ώρα  σας και  να  μην  βιάζεστε  για  την  είσοδο  των  μαθητών  στο  χώρο  του  σχολείου.
    5. Ισχύει το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας.
    6. Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.
    7. Η έξοδος των μαθητών στο προαύλιο θα γίνεται σταδιακά και με σειρά.
    8. Θα υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι στο προαύλιο για κάθε τάξη , στους οποίους θα παραμένουν οι μαθητές   κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα μαζί με τον εκπαιδευτικό τους μετά από τα διαλείμματα και κατά την αποχώρησή τους.
    9. Προβλέπεται ο φυσικός αερισμός των αιθουσών κατά την ώρα του μαθήματος και των διαλειμμάτων.
    10. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.
    11. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και θα πρέπει να αποφεύγεται η ανταλλαγή τους.
    12. Αποφεύγεται η ανταλλαγή υλικού, βιβλίων και φωτοτυπιών.
    13. Η έξοδος των μαθητών θα γίνεται σταδιακά και με σειρά , για αυτό θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση κατά την αποχώρησή τους.
    14. Οι μαθητές/τριες που δε θα προσέλθουν στο σχολείο θα ενημερώνονται για την ύλη και τις εργασίες των μαθημάτων από της ηλεκτρονικές τάξεις της ασύγχρονης διδασκαλίας  των δασκάλων τους.

     

    1. Το μάθημα των ΤΠΕ (υπολογιστές) θα πραγματοποιείται στην αίθουσα του τμήματος. Έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών.
    2. Προτείνεται όλα τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο ( τις μέρες που θα κάνει ζέστη)
    3. Όλα τα παιδιά να είναι εφοδιασμένα με είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτομάντηλα, αντισηπτικά), να φροντίζουν να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να πίνουν νερό μόνο από το μπουκάλι τους (όχι από τις βρύσες).
    4. Φροντίστε όσο το δυνατόν, την ανάγκη μη παρέμβασης των εκπαιδευτικών στο δεκατιανό των παιδιών (εύκολο άνοιγμα του σκεύους, καθαρισμένα φρούτα, συσκευασίες ανοίγουν εύκολα).

    Επιπλέον:

    Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε,

  • ότι στο σχολείο μας υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικά, γάντια, κλπ.
  • Έχει πραγματοποιηθεί  καθαρισμός χόρτων, προαυλίου , αιθουσών, συντήρηση και βάψιμο του εξωτερικού χώρου.
  • Η καθαρίστρια του σχολείου θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου στη διάρκεια των διαλειμμάτων για την απολύμανση των θρανίων και των υπόλοιπων επιφανειών.
  •  Απαγορεύεται η παραμονή των γονέων στον χώρο του σχολείου, εκτός και αν υπάρχει ειδικός λόγος,  οπότε και θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης και σε προκαθορισμένη ώρα.
  •  Κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών οι γονείς θα πρέπει να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.              
  •    ΟΙ  ΣΤΙΓΜΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΣΚΟΛΕΣ  ΓΙ ΑΥΤΟ  ΖΗΤΑΜΕ  ΤΗΝ  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΟΛΩΝ  ΣΑΣ.,                                                            Η Δ/ντρια του Σχολείου                                                                                                                                                                                                      ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Αφήστε μια απάντηση