Μήνας: Απρίλιος 2025
Η πασχαλινή περίοδος έφερε μαζί της δημιουργικότητα, χρώματα και πολλή χαρά στην τάξη μας! Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μια σειρά από πασχαλινές κατασκευές, που ζωντάνεψαν το πνεύμα των ημερών.
Βάψαμε αβγά με παραδοσιακά και μοντέρνα χρώματα, δημιουργώντας μοναδικά σχέδια. Φτιάξαμε ζωγραφιές εμπνευσμένες από το Πάσχα και τη φύση της άνοιξης. Στολίσαμε έναν μικρό επιτάφιο, μαθαίνοντας για το νόημα και τη σημασία του στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Επίσης, κατασκευάσαμε χαριτωμένα πασχαλινά κουνελάκια και πολύχρωμες κοτούλες, που γέμισαν την τάξη μας με γιορτινή διάθεση. Τα παιδιά εργάστηκαν με φαντασία, συνεργάστηκαν και χάρηκαν τη διαδικασία της δημιουργίας.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ειρήνη!
Γέμισε χαμόγελα το σχολείο μας λίγες μέρες πριν τις πασχαλινές διακοπές, χάρη στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που φρόντισε να προσφέρει ένα όμορφο δωράκι σε κάθε παιδί και σε κάθε δάσκαλο!
Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με τις πολύχρωμες λαμπάδες, τα σοκολατένια αυγουλάκια, τα τραγανά πατατάκια, τα αρωματικά σαπουνάκια και – φυσικά – τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά! Και οι δάσκαλοι δεν έμειναν παραπονεμένοι – έλαβαν κι εκείνοι μια γλυκιά πασχαλινή έκπληξη ως ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους.
Μια ζεστή κίνηση, γεμάτη αγάπη, που έφερε τη χαρά του Πάσχα λίγο νωρίτερα στο σχολείο μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη σκέψη και τη στήριξη!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!
Με αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης με αγάπη και ευαισθησία.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλλιέργειας της κοινωνικής υπευθυνότητας και της ενίσχυσης του ανθρωπιστικού πνεύματος στους μαθητές μας. Η συμμετοχή όλων ήταν συγκινητική και αποδεικνύει ότι ακόμα και οι μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλη αλλαγή.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη .
Οι μαθητές του Ε1 τμήματος του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο “Παπουτσάνης” προκειμένου να παρακολουθήσουν και να πληροφορηθούν για τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων του συγκεκριμένου τομέα. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν όλους τους χώρους της παραγωγής και ανακάλυψαν όλα τα στάδια που ακολουθούνται προκειμένου να καταλήξει το προϊόν στον καταναλωτή. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να εκφράσουν απορίες στους εργαζόμενους καθώς και να παρατηρήσουν τις ειδικότητες των επαγγελματιών που απαιτούνται. Οι μαθητές αποκόμισαν πολλές γνώσεις με βιωματικό τρόπο και ως εμπειρία τους άρεσε ιδιαίτερα.
Σήμερα ζήσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τον καθαρισμό της παραλίας. Με όρεξη και χαμόγελο, φορέσαμε τα γάντια μας, πήραμε τις σακούλες που είχαν φροντίσει να μας παρέχουν και ξεκινήσαμε τη δράση, απομακρύνοντας σκουπίδια και απορρίμματα από την ακτή.
Καθώς η παραλία γινόταν όλο και πιο καθαρή, η χαρά όλων μεγάλωνε, καθώς νιώθαμε ότι βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα παιδιά, γεμάτα ενθουσιασμό, συνεργάστηκαν άψογα και κατανόησαν τη σημασία της φροντίδας του φυσικού μας τοπίου.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, μας περίμενε μια υπέροχη έκπληξη! Ο Σύλλογος είχε ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, δροσερά νερά και χυμούς για όλους. Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μετά την προσπάθειά μας! Τα παιδιά απόλαυσαν τη στιγμή, έπαιξαν ξέγνοιαστα στην παιδική χαρά, γέλασαν, έτρεξαν και δημιούργησαν όμορφες αναμνήσεις.
Ήταν μια μέρα γεμάτη συνεργασία, χαμόγελα και ομαδικότητα, που μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το περιβάλλον, αλλά και να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν και φυσικά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική πρωτοβουλία! Ανυπομονούμε για την επόμενη δράση!
Οι μαθητές της Γ’1 τάξης του σχολείου μας με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου και ημέρα αυτισμού στις 2 Απριλίου, διαβάσανε το βιβλίο 《Τι έχει ο Γιάννης;》Μέσα από την αφήγηση της ιστορίας οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν για το τι σημαίνει αυτισμός και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Τέλος μέσα απο συζήτηση κατανοήσαμε πως ο αυτισμός δεν είναι ούτε ασθένεια, ούτε και επιλογή. Η αποδοχή όμως είναι λύση & επιλογή!