Δημοσιεύθηκε στην Η πρόταση της εβδομάδας

Η πρόταση της εβδομάδας: Ο Άρης ο τσαγκάρης

Ο Άρης ο καλόκαρδος τσαγκάρης που ζει στο δάσος με τις πασχαλιές φτιάχνει παπούτσια και παπουτσάκια για μεγάλα ζώα και μικρά ζωάκια, φτιάχνει πέδιλα, σανδάλια και φίνες μπότες για τίγρεις, σκαντζόχοιρους και κότες. Μια καλοκαιρινή μέρα όμως πέφτει πάρα πολύ δουλειά. Ο ένας μετά τον άλλο διάφοροι απαιτητικοί πελάτες όπως ο Πελοπίδας ο πελαργός, η Πηνελόπη η πάπια, ο Λεωνίδας ο λαγός, η Ζουζού η χρυσόμυγα, ο Χαράλαμπος το χταπόδι, ο Βραχμανίνοφ ο δράκος και η Ντολόρες η σαρανταποδαρούσα πάνε να τον τρελάνουν με τις παραξενιές τους και τα χαμένα τους παπούτσια και παπουτσάκια. Ώσπου ο Άρης ο τσαγκάρης να τα βγάλει πέρα με τους δύσκολους πελάτες του, οι αναγνώστες του βιβλίου μαθαίνουν πρόσθεση και αφαίρεση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο παράρτημα που ακολουθεί είναι πια σε θέση να υπολογίζουν αν δυο δίδυμοι κόκορες χρειάζονται πιο πολλά παπούτσια από ένα χταπόδι ή πόσα πράσινα γοβάκια φοράνε τρία ροζ κοκοράκια.

Δημοσιεύθηκε στην Η πρόταση της εβδομάδας

Η πρόταση της εβδομάδας: Χορεύοντας στο δάσος

4c56cf41-200e-4b22-bd8d-146bb20105b0_4

Μια συλλογή παραμυθιών όπου οι ήρωές τους είναι τα διάφορα ζώα που ζούνε στο δάσος. Οι καθημερινές στιγμές της ζωής των πουλιών και των άλλων κατοίκων του δάσους μπορεί και να μη διαφέρουν τόσο πολύ από τις συνθήκες των ανθρώπων που ζούνε στις πόλεις. Παντού υπάρχουν φίλοι και εχθροί, παντού κανείς μπορεί να συναντήσει παιχνίδια και αταξίες.

(για παιδιά από 7-11 ετών)

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Ενημερωτικό δελτίο

Τη Δευτέρα, 12/05/2014, τα παιδιά δεν θα έρθουν στο σχολείο, επειδή θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα Δ.Ε.Π.Π.Σ. και τα Α.Π.Σ., από την κ. Σχολική Σύμβουλο της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν.Έβρου.

Δημοσιεύθηκε στην Η πρόταση της εβδομάδας

Η πρόταση της εβδομάδας: Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

Περιπέτεια γεμάτη σοκολάτα. Πέντε παιδιά –και μονάχα πέντε– πήραν την άδεια να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας του κυρίου Βόνκα. Τα πέντε αυτά τυχερά παιδιά θα έβλεπαν όλα τα μυστηριώδη μηχανήματα του εργοστασίου απ’ όπου έβγαιναν τα πιο θαυμαστά ζαχαρωτά όλου του κόσμου. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντούν τον διάσημο κύριο Βόνκα; Τι συμβαίνει όταν περνάνε τη μεγάλη πύλη του εργοστασίου; Τι συμβαίνει όταν βλέπουν για πρώτη φορά τους παράξενους εργάτες που μιλούν μόνο με στίχους και που οι μικροσκοπικές σκιές τους διαγράφονται στα παράθυρα του εργοστασίου; Και… τι συμβαίνει όταν ένα από τα παιδιά παρακούσει τις εντολές του κυρίου Βόνκα; Αυτά, αγαπητέ αναγνώστη, θα τα μάθεις όταν διαβάσεις το σπαρταριστό παραμύθι του Ρόαλντ Νταλ.