Σχολικά μαθηματικά


          
Όμιλος Μαθηματικών 2ου ΠΠ Γυμνασίου Αθηνών
Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014, 15:00
Από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Σε αυτό το άρθρο δημοσιεύεται το υλικό που παράχθηκε από τον όμιλο μαθηματικών τη σχολική χρονιά 2013-2014.

ποστερ ομιλος_2

ποστερ ομιλος_1

ποστερ ομιλος_3





     
1 σχόλιο μέχρι τώρα

Δημήτρη γεια σου
Κατά την τελετή παρουσίασης της δράσης των ομίλων στο σχολείο σας είχα τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίζω ζωντανά από πρώτο χέρι την ποιότητα και την πρωτοτυπία του Ομίλου που έκανες πράξη με τη Μαλβίνα και το ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν οι μαθητές σας.
Η συμμετοχή των μαθητών είναι αξιοθαύμαστη καθώς καταγίνονται με τα μαθηματικά, γράφουν διορατικές αποδείξεις, ανταλλάσσουν επιχειρήματα, αναδεικνύουν τα ταλέντα τους και χαίρονται. Τα καλλιτεχνικά πόστερ που δημιούργησαν με τη δική σας καθοδήγηση είναι υπέροχα έργα με παιγνίδια χρωμάτων, σχημάτων και αριθμών. Τίποτα δεν αφήσατε αδιερεύνητο. Μαγικά τετράγωνα, Αριθμοί Fibonacci, τρίγωνα Pascal, προβλήματα συνδυαστικής, ποικίλες κανονικότητες, χιονονιφάδες (fractals),… πολλές όμορφες μαθηματικές ιδέες σε μαγικές συνθέσεις, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον και τόνωσαν την αγάπη των παιδιών για τα Μαθηματικά.
Η καινοτομική εργασία σας στον όμιλο των Μαθηματικών αναδεικνύει τη δημιουργικότητα της διδασκαλίας και αποτελεί πραγματική τομή με το παρελθόν.
Δημήτρη και Μαλβίνα συγχαρητήρια για τη γόνιμη συνεργασία σας, για την πρωτοβουλία της ίδρυσης και ετήσιας λειτουργίας του ομίλου Μαθηματικών Προβλημάτων στο 2ο ΠΠ Γυμνάσιο κατά το διδακτικό έτος 2013-14. Αναμφίβολα ο όμιλός σας άνοιξε ορίζοντες. Είμαι βέβαιος ότι θα ριζώσει εμπλουτίζοντας διαρκώς τη μαθηματική σκέψη και την ευρύτερη παιδεία των μαθητών μας.
Εύχομαι πάντα να σας διακρίνει διάθεση για δημιουργία.

Γιώργος Κόσυβας
Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Α΄ Αθήνας

   Γιώργος Κόσυβας στις 22/06/2014 @ 18:00     Απάντηση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς