Μικρομαγειρέματα 19 Φεβρουαρίου 2015

Φεβ 201523

Μικρομαγειρέματα

κουζινοξωτικό
Το μικρό κουζινοξωτικό, ο Άνω-Κάτω, μακρινός απόγονος των γνωστών μας ξωτικών, εμφανίστηκε από το       πουθενά στην κουζίνα μας και μας έδινε τις οδηγίες του, με μάλλον αυστηρό ύφος:
– Λοιπόν, έχουμε και λέμε: δύο πακέτα βούτυρο και μια ιδέα κανέλα, ρίξτε το κακάο, την ιδέα της φιλίας, μισό φλιτζάνι ζάχαρη, τα μπισκότα και, βέβαια, ένα τραγούδι με ιδέες χαράς. Ανακατεύετε όλα μαζί να γίνουν μια σφιχτή κρέμα. Αφού ανακατευτούν οι ιδέες με το τραγούδι καλά, πλάστε μικρές μπαλίτσες και αφήστε τες να κυλήσουν στο πιάτο με την τρουφόσκονη.
Κι εμείς, άλλο που δε θέλαμε, τα κάναμε όλα αυτά με ιδιαίτερο ζήλο!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε αυτή τη μαγική εμπειρία, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή μας: ( μην ξεχάσετε να τηρήσετε τις οδηγίες του Άνω-Κάτω, γιατί αλλιώς μπορεί και να μην σας πετύχουν!)

Τρουφομπαλίτσες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 πακέτα βούτυρο
Μισό φλιτζάνι σκόνη κακάο
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 πακέτο τετράγωνα μπισκότα τριμμένα
2 φλιτζάνια σοκολάτα τρούφα
30 χάρτινες θήκες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή, ανακατέψτε γρήγορα το βούτυρο, το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Ύστερα προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν φτιάξτε μικρές μπαλίτσες με την κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε προσεχτικά την τρούφα σε ένα πιάτο και κυλήστε αργά μέσα σε αυτό τις μπαλίτσες. Τέλος, βάλτε τις τρουφομπαλίτσες στις θήκες και διατηρήστε τες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία
Οι μαθητές του Γ΄2 και η δασκάλα τους Κώτσιου Κατερίνα

από κάτω από: Γ2| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικρομαγειρέματα 19 Φεβρουαρίου 2015    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων