Ενημέρωση για το πρόγραμμα: ΚΔΑΠ 2021-2022 

Μάι 202118

Διαδικτυακά μαθήματα για τα παιδιά των ΚΔΑΠ ξεκίνησε ο δήμος Νίκαιας- ΡέντηO Δήμος Δελφών για ακόμα μια χρονιά συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” για την σχολική χρονιά 2021-2022 και συνεχίζει την  επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για παιδιά από 5-12 ετών.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η λειτουργία των δομών έχει ανασταλεί από τις 10 Νοεμβρίου 2020. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε μπροστά προετοιμάζοντας τις δράσεις της επόμενης σχολικής χρονιάς, με την πεποίθηση ότι σιγά σιγά θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Στόχος μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις που γίνονται στα σχολεία μας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.

Στην επιτυχία αυτού του προγράμματος σημαντικό ρόλο παίζει η δική σας υποστήριξη και συμμετοχή. Σ’ αυτή λοιπόν στηριζόμαστε και φέτος, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες αλλά και επιθυμίες των δικών μας παιδιών, το οποίο στο σύνολο του θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργική υποστήριξη και συντήρηση  των σχολικών μας κτιρίων.

Στόχος μας λοιπόν και φέτος, είναι:

  • Όλα τα παιδιά του Δήμου μας να μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά ΔΩΡΕΑΝ.
  • Να απορροφήσουμε περισσότερα παιδιά
  • Να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό επιχορηγούμενο ποσό
  • Να ανακουφίσουμε τους γονείς του δήμου μας οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε εξωσχολικές δραστηριότερες.
  • Να προσφέρουμε στα παιδιά μας εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα από τους χώρους των σχολείων και των αθλητικών μας εγκαταστάσεων

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ΚΔΑΠ 2021-2022 

Τι είναι τα ΚΔΑΠ?

Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ΔΩΡΕΑΝ σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

 Πού βρίσκονται τα Κ.Δ.Α.Π και τι ώρες λειτουργούν ;

 Ωστόσο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, από 20 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου,  απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά κατά τις πρωινές ώρες, από τις 9.00 έως τις 13.00 μ.μ., σαν  SUMMER CAMP, διευκολύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους γονείς που εργάζονται.

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

1η ΦΑΣΗ: Συμπληρώνω την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την παραδίδω στον Διευθυντή του σχολείου μου έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 07/06/2021.

 2η ΦΑΣΗ: Τα δικαιολογητικά θα συγκεντρωθούν από τις 11/6/2021 έως τις 25/6/2021 (θα σας σταλεί και σχετικό sms με τα δικαιολογητικά που πρέπει κάθε μητέρα να συγκεντρώσει).

Τα Δικαιολογητικά θα συγκεντρώνονται στα παρακάτω σημεία ανά Δημοτική Ενότητα :

Για τη Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας:

  • στο Δημοτικό κατάστημα Δεσφίνας : υπεύθυνη Έφη Τιμολέων, τηλ. : 22653-5140 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  1. Το πρόγραμμα υλοποιείται με εποπτεύοντα Ενδιάμεσο Διαχειριστικό φορέα την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και καλύπτει μητέρες που το φορολογητέο τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000 € για μητέρες με 3 παιδιά, τα 33.000 €  για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000 € για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.
  2. Το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι μητέρες που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
  3. Το πρόγραμμα αφορά μητέρες:
  • Εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα,
  • Ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες,
  • Άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ,
  • Αγρότισσες (άμεσα ασφαλισμένες όχι μέσω συζύγου),
  • και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους (αντίγραφο δικαστικής απόφασης).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  • Δυνατότητα συμμετοχής για την σχολική χρονιά 2021-2022 θα έχουν μόνο οι μητέρες που θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ (Ωφελούμενες). Για τις μητέρες εκείνες που δεν θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ, η δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα θα γίνεται κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας.
  • Οι μητέρες που δεν έχουν κάρτα ανεργίας και είναι Άνεργες, πρέπει:
    • ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ κάρτα ανεργίας μέχρι 15/06/2021. Η κάρτα Ανεργίας της ενδιαφερομένης πρέπει να είναι  σε ισχύ.
    • Οι ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ μητέρες, που η μερίδα τους είναι στην χώρα καταγωγής τους πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών και να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου.

                                                                             

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων