Συμμετοχή στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Open and Distance Education: New challenges and Perspectives»

Νοέ 202021

Το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας συμμετείχε στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο OPEN CLASSROOM με θέμα: «Open and Distance Education: New challenges and Perspectives». Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 6 – 8 Νοεμβρίου 2020, συνδιοργανώθηκε  από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων «Open Schools for Open Societies-OSOS» και «Reflecting 4 Change-R4C»), την Ελληνογερμανική Αγωγή και το δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN).  Το Σχολείο μας με τέσσερις εισηγήσεις, παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν  στο πλαίσιο  της συμμετοχής μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του ΙΕΠ: Open Schools for Open Societies – OSOS.  Πατώντας εδώ,   μπορείτε να δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του συνεδρίου. 

Το συνέδριο περιελάμβανε επίσης εισηγήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω της πανδημίας, πρακτικές και μεθοδολογίες που εφαρμόζονται σε σχολεία στην Ευρώπη στο πλαίσιο των έργων OSOS και R4C καθώς και εργαστήρια σχετικά με την «ανοιχτότητα» των σχολείων, τη διαθεματικότητα στις φυσικές επιστήμες, την υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία κ.ά.  Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» και διοργανώθηκε εξ αποστάσεως βραδιά παρατηρησιακής αστρονομίας. 

Στην εποχή της πανδημίας, η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα βιώνει μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα που δοκιμάζει όχι μόνο τις αντοχές των εκπαιδευτικών συστημάτων, αλλά και τον ίδιο τον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που είναι η ευημερία και η πρόοδος των μαθητών. Βρισκόμαστε ίσως στο μέσο ενός πολύ δύσκολου ταξιδιού, κατά το οποίο, όλα τα  βασικά δεδομένα, και, κυρίως, οι βεβαιότητές μας, αναιρούνται. Και προφανώς καλούμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί εταίροι να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε πολύτιμα αποθέματα ανθεκτικότητας, αλλά και ετοιμότητα να αναδείξουμε εκείνες τις καινοτόμες ιδέες που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στον τελικό μας προορισμό, στην έξοδο απ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων