3 6 1121.1 2

 

 

 

 

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, έκτη ημέρα των εργασιών, στο πλαίσιο της Διεθνικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+, «Planet Ecol’», πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα είχαν οργανώσει οι Μουσειοπαιδαγωγοί,  κα Άννα Παυριανίδου και ο κ. Γεώργιος Αγιαμαρνιώτης  προσαρμοσμένα στις ανάγκες των 38 φιλοξενούμενων μαθητών αλλά και των μαθητών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων της σχολικής  μας μονάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί «συνομίλησαν» με τα κυριότερα εκθέματα του Μουσείου με την βοήθεια του κ. Αγιαμαρνιώτη και ταξίδεψαν στον χρόνο, την τέχνη, τους μύθους, την ιστορία και την καθημερινότητα των αρχαίων κατοίκων της περιοχής.

 Στη συνέχεια επισκεφτήκαν τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ’ τάξεων υλοποίησαν σε δύο ομάδες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναζητώντας τον δικό μου ΧΡΗΣΜΟ». Βιωματικά και διαδραστικά ανακάλυψαν τα εκθέματα και την ιστορία τους.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Άννα Παυριανίδου και ο κ. Γεώργιο Αγιαμαρνιώτη για την εξαιρετική οργάνωση και παρουσίαση των προγραμμάτων του Μουσείο Δελφών.

  

Το απόγευμα και στο Δημαρχείο της Άμφισσας υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Λουπάκος και η Δ/ντρια Π.Ε Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου, σε μια πολύ όμορφη τελετή υποδοχής.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας. Στη συνέχεια συζητήθηκαν ποικίλα θέματα παιδαγωγικού, εκπαιδευτικού και γενικού περιεχομένου. Στο τέλος της τελετής υποδοχής, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο Δελφών και την Δ/ντρια Π.Ε. Φωκίδας για τη θερμή υποδοχή και το ζεστό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία που εντυπωσίασε τους φιλοξενούμενούς μας μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι υπέροχες μαμάδες  και γιαγιάδες των μαθητών μας πρόσφεραν σε όλους παραδοσιακά γλυκά, σνακ και χυμούς.

Επόμενος σταθμός το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και η Έκθεση του καταξιωμένου Ιτιώτη  Εικαστικού Σπύρου Λύτρα με τίτλο: «Συνάντηση». Ο κ. Λύτρας συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και μας ξενάγησε στην Έκθεση, που άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος επισκεφτήκαμε το κάστρο της Άμφισσας και την Χάρμαινα.

Μια ακόμα πολύ όμορφη ημέρα έφτασε στο τέλος αλλά το υπέροχο ταξίδι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus…… συνεχίζεται.