Erasmus+, PLANET’ ECOL, 4η ΚINHTIKOTHTA στη ΔΕΣΦΙΝΑ

Μάι 202310
1 161525

Το συναρπαστικό ταξίδι των Ευρωπαϊκών συνεργασιών στο πλαίσιο του έργου ERASMUS+, 2020-2023 με τίτλο «Planet’ Εcol» που υλοποιούμε στη σχολική μας μονάδα, συνεχίστηκε με την τέταρτη και τελευταία κινητικότητα στην Ελλάδα και στο σχολείο μας, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΣΦΙΝΑΣ.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα με τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, 38 μαθητές/τριες και 9 εκπαιδευτικούς από την Ιταλία την Γαλλία και την Ισπανία.

Με πρωινή πτήση έφτασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το σχολείο Ecole primaire publique Mouguerre-Bourg (από την Γαλλία) και το σχολείο Ceip Tostόn (Ισπανία – Κανάρια νησιά – Φουεντεβεντούρα). Ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Istituto Comprensivo «Giuseppe Lombardo Radice»- Siracusa (Ιταλία – Συρακούσες) έφτασαν στην Αθήνα με βραδινή πτήση.
Οι δύο αντιπροσωπίες που έφτασαν πρώτες, μαζί με τους μαθητές μας είχαν μια υπέροχη ημέρα μια ημέρα γεμάτη ΕΛΛΑΔΑ.
Πρώτος σταθμός ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και φυσικά το νέο Μουσείο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα και να πάρουν αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία μας.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο και ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη είδαμε από ψηλά την Αθήνα, τους λόφους του Φιλοπάππου και του Λυκαβηττού, θαμάσαμε τον Ναό της Θεάς Αθηνάς, το Ερεχθείο και τις Καρυάτιδες.
Επόμενος σταθμός μας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα.
Τέλος επισκεφτήκαμε την πλατεία Συντάγματος, είδαμε τη Βουλή και εντυπωσιαστήκαμε από την τελετή της αλλαγής της φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούμε την Ιταλική αντιπροσωπεία και φτάσαμε στους Δελφούς όπου οι φιλοξενούμενοι τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο.
Την επόμενη ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ, περπατήσαμε στους Δελφούς, έγινε μια πρώτη ξενάγηση και αναφορά στην ιστορία του τόπου και αναχωρήσαμε για το Γαλαξίδι ώστε να γνωρίσουν έναν από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας.
Κάνοντας έναν όμορφο περίπατο στα σοκάκια του γραφικού Γαλαξιδίου και βιωματικά ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης, την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα επαγγέλματα του χθες και του σήμερα καθώς και για το φυσικό περιβάλλον.
Επισκεφτήκαμε τον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής και εντυπωσιάστηκαν από το ηλιακό ρολόι και το ζωδιακό κύκλο που είναι χαραγμένος στο δάπεδο του ναού και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαφορές ανάμεσα σε μια βυζαντινή εικόνα και μια εικόνα της Αναγέννησης.
Τέλος επισκεφτήκαμε τις ιχθυοκαλλιέργειες Γαλαξιδίου και αφού ξεναγηθήκαμε, δοκιμάσαμε κυδώνια και μύδια. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μάνδρου για την ενημέρωση και το καλωσόρισμα.
Ευχαριστούμε πολύ για την θερμή υποδοχή τον Αντιδήμαρχο Γαλαξιδίου κ. Ευθύμιο Γρίβα.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι συνεχίζεται…. καθώς εργαστήκαμε για τους σκοπούς του προγράμματος και τις οχτώ ημέρες που φιλοξενήσαμε τους Ευρωπαίους φίλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων