1 13742 1

Και φέτος οι μαθητές μας είχαν την χαρά στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του μαθήματος της Πληροφορικής, να ασχοληθούν με την ρομποτική, με τα γνωστά σε όλα τα παιδιά τουβλάκια Lego. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που έχει προσφέρει στο σχολείο μας η Eduact, δημιούργησαν τα έργα τους τα οποία και παρουσίασαν  στην διαδικτυακή εκδήλωση του First Lego League Explore, στο πρόγραμμα «Ρομποτικής και STEAM FLL», η οποία  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022. 

Η Α΄ τάξη κατασκεύασε με τα lego την πόλη στην οποία ήθελαν να ζουν. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, έφτιαξαν τις αφίσες τους και με τα lego κατασκεύασαν σπίτια, κτίρια και πλατείες. Η κεντρική κατασκευή της πόλης ήταν ο γερανός στον οποίο μέσω του εκπαιδευτικού πακέτου   Lego WeDo έδωσαν κίνηση ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα υλικά που χρειάζονταν για τις κατασκευές τους. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη ρομποτική μέσω του παιχνιδιού και το ευχαριστήθηκαν πολύ.

Η Δ΄ τάξη  έφτιαξε με τα Lego WeDo οχήματα τα οποία προγραμμάτισαν κατάλληλα ώστε να κινούνται στους δρόμους της πόλης.

Η Ε΄ τάξη, έφτιαξε ανεμογεννήτριες τις οποίες προγραμμάτισαν με το Lego WeDo, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους από το μάθημα της Φυσικής σχετικά με την μετατροπή ενέργειας. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους και τα παιδία ευχαριστήθηκαν.