Πρώτη κινητικότητα στη Γαλλία, Erasmus+

Μάι 202231

1 152.jpgΈνα συναρπαστικό ταξίδι, αυτό των Ευρωπαϊκών συνεργασιών στο πλαίσιο του έργου ERASMUS+, 2020-2023 με τίτλο Planet’ecol άρχισε με την πρώτη κινητικότητα της ομάδας πέντε μαθητών και τριών εκπαιδευτικών του σχολείου μας στη Γαλλία. Πρώτος σταθμός μας το Παρίσι όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούμε στη «Πόλη του Φωτός» και να θαυμάσουμε τα σπουδαιότερα πολιτιστικά και ιστορικά της μνημεία.  Επισκεφτήκαμε το Μουσείο του Λούβρου, την Αψίδα του Θριάμβου τον Πύργο του Άιφελ και τους κήπους του Λουξεμβούργου. Ενθουσιαστήκαμε με την βραδινή βόλτα μας με πλοιάριο, στον Σηκουάνα, περπατήσαμε στη γραφική Μονμάρτη και απολαύσαμε την υπέροχη  θέα του Παρισιού από την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς. Τέλος πριν αφήσουμε την πόλη του Παρισιού, ξεναγηθήκαμε στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών και στους εντυπωσιακούς κήπους του.

Το πιο όμορφο κομμάτι του ευρωπαϊκού μας ταξιδιού όμως μόλις είχε αρχίσει, όταν με το γρήγορο τρένο αφήνοντας το Παρίσι φτάσαμε στην Μπορντώ και από εκεί στην  Mouguerre-Bourg στην Νέα Ακουιτανία και στο σχολείο Ecole primaire publique Mouguerre-Bourg στη χώρα των Βάσκων.

Εκεί μαζί με  μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία εργαστήκαμε για τους σκοπούς του Προγράμματος για τις επόμενες επτά ημέρες. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας ανακαλύψαμε τη Γαλλική Χώρα των Βάσκων, περπατήσαμε στα βασκικά βουνά είδαμε τα Πυρηναία Όρη και τον Βισκαϊκό κόλπο, εργαστήκαμε σε διακρατικές ομάδες και με  δραστηριότητες μελετήσαμε τη χλωρίδα, την πανίδα και τη βιοποικιλότητά της περιοχής.

Πραγματοποιήσαμε δράσεις ανακύκλωσης και καθαρισμού παραλιών με την οργάνωση Surfrider Foundation Europe. Ανακαλύψαμε την αρχιτεκτονική των Βάσκων και περιηγηθήκαμε στις πόλεις Μπαγιόν με τον καθεδρικό και την αγορά της, στη Μπιαρίτζ  με το βράχο της Παναγίας, το Παλάτι του Ναπολέοντα  του Γ΄ και το εκπληκτικό ενυδρείο της , την Anglet με τις παραλίες της , το Cambo les Bains με τα δάση και τις κοιλάδες του.

Φτάσαμε με καΐκι στην Ισπανία και εξερευνήσαμε τις ακτογραμμές και την πανίδα της, και  γίναμε για λίγο όλοι μας καπετάνιοι. Συμμετείχαμε στην τελετή για την λήξη του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου όπου ο Δήμαρχος της περιοχής διάβασε το μήνυμα του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή. Τέλος διασκεδάσαμε στη γιορτή Erasmus την οποία συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τους συναδέλφους του σχολείου υποδοχής.

Ευχαριστούμε το Δ/ντή, το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ecole primaire publique Mouguerre-Bourg για την άριστη οργάνωση την φιλοξενία και την υλοποίηση του προγράμματος.  Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, την Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, την Παιδαγωγική Σύμβουλο τον Γερουσιαστή και την Βουλευτή  της περιοχής για την υποδοχή, την δεξίωση και την φιλοξενία. Ευχαριστούμε τέλος την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» που με τη χορηγία της κάλυψε τα έξοδα της ξενάγησης και της μεταφοράς μας στο Παρίσι.

Συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές μας που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας και επέστρεψαν στην Ελλάδα γεμάτοι νέες εμπειρίες, μοναδικές αναμνήσεις  αλλά και νέους φίλους.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Ισπανία, στα Κανάρια Νησιά και συγκεκριμένα στην Φουερτεβεντούρα. Το υπέροχο ταξίδι των Ευρωπαϊκών συνεργασιών συνεχίζεται!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων