20220317 124309
Με αφορμή την 6η Μαρτίου (Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον), πραγματοποιήθηκε παρέμβαση πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού στις μαθήτριες και μαθητές της Α´ τάξης από την εκπαιδευτικό της τάξης, κ. Ευθυμία Κατσίκη σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Διαδρομή».

Η παρέμβαση είχε ως τίτλο: «Οι ευγενείς ιππότες της στρογγυλής τάξης, ο τρομερός και αγενής γίγαντας», είχε διάρκεια 3 δίωρες συναντήσεις και βασίστηκε στο υλικό πρόληψης στο οποίο έχει εκπαιδευτεί η εκπαιδευτικός: «Οι ευγενείς ιππότες της στρογγυλής τάξης σε επικίνδυνες αποστολές», υλικό που δημιούργησε το Κέντρο Πρόληψης Αθηνά «Πολύβουλος». 

Οι 11 Ευγενείς Ιππότες &  Ιππότισες της Α´ τάξης, με τις «μαγικές τους μπέρτες» έφεραν εις πέρας την αποστολή, φτιάχνοντας τις δικές τους ασπίδες προστασίας, «βάζοντας τα γυαλιά» στον αγενή γίγαντα. Στο τέλος έφτιαξαν μια ομαδική ασπίδα, γεμάτη από ευγενικές λέξεις /κουβεντούλες την οποία κρέμασαν στην τάξη για να θυμίζουν στην ομάδα τους, ότι κάθε ημέρα, είναι μια ευγενική ημέρα!

Αντίο Ιππότες και ποιος ξέρει…,μπορεί και να τα ξαναπούμε!