Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολ. έτος 2022-2023

Φεβ 202222

Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το  σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 ως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2021, τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 ως τις 12:00 στο γραφείο του Σχολείου.  Στην Α΄ τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές συμπληρώνουν την ηλικία των 6 ετών ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/2016 έως 31/12/2016). Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών να προσέλθουν έγκαιρα  προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, προκειμένου να παραλάβουν από τη Διευθύντρια την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και το Ατομικό Δελτίο Υγείας. Παρακαλείστε πριν την επίσκεψη σας στο σχολείο να ενημερώσετε τηλεφωνικά την Δ/ντρια  και να τηρήσετε τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Ποιους μαθητές αφορά; 

Στην Α΄ τάξη  εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως 31-12-2016.

Πότε γίνονται οι εγγραφές;    

Από Τρίτη 1 έως και Δευτέρα 21  Μαρτίου 2022

Ποιος κάνει την εγγραφή; 

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση – Θα  την προμηθευτείτε από το σχολείο.
  2. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου – Θα την προμηθευτείτε από το νηπιαγωγείο.
  3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια (Το γαλάζιο βιβλιάριο υγείας του παιδιού).
  4. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας– Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας όπως: συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου, φορολογική δήλωση, λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, κινητής τηλεφωνίας. Για τις περιπτώσεις όπου δεν καταγράφεται ειδικώς η διεύθυνση κατοικίας, συμπληρώνεται από το γονέα/κηδεμόνα υπεύθυνη δήλωση που χορηγείται από το σχολείο.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή– Θα προμηθευτείτε το έντυπο από το σχολείο. Μπορεί να προσκομιστεί έως και την έναρξη των μαθημάτων, τον Σεπτέμβριο 2022.
  6. Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους μαθητές με ελληνική ιθαγένεια ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης. Το σχολείο αντλεί τα απαιτούμενα στοιχεία αυτόματα από Πληροφοριακό Σύστημα διασυνδεδεμένο με το Εθνικό Δημοτολόγιο

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ. Μ.)

Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Η ισχύς του είναι τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στο σχολείο κατά τη διαδικασία της εγγραφής ή το αργότερο έως την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο. Στις περιπτώσεις που, μετά την κατάθεση του Α.Δ.Υ.Μ., επέρχεται μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέσουν άμεσα νέο, επικαιροποιημένο έντυπο στη σχολική μονάδα φοίτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων