Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Φεβ 20229

2.11.1.1.3.11.1.1.1.

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές όλων των τάξεων της σχολικής μας μονάδας συμμετείχαν στις δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις  που διοργάνωσε  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου   σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο  με αφορμή τον εορτασμό της ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022. Συγκεκριμένα οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων  την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, γνώρισαν την Αθηνά και τον Ντίκι, τους ήρωες των εκπαιδευτικών παραμυθιών των κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδας και Κύπρου που εξήγησαν στα μικρά παιδιά Δημοτικού και από τις δύο χώρες τι πρέπει να προσέχουν στο διαδίκτυο για να πλοηγούνται με ασφάλεια. Τα παιδιά διασκέδασαν και έκαναν δυο καινούριους φίλους: την Αθηνά που ξέρει πολλά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αξία του να το λέμε σε έναν ενήλικα αν κάτι μας αναστατώσει ή μας προβληματίσει διαδικτυακά και τον Ντίκι που τους μίλησε για την παραπληροφόρηση, την επαφή με αγνώστους και το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενθουσιάστηκαν παίζοντας το «κυνήγι του χαμένου Θησαυρού». Μέσα από κουίζ, γρίφους, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά έμαθαν για την ασφαλή πλοήγηση παίζοντας. O τελικός γρίφος οδηγούσε στο «Θησαυρό», ένα ευφάνταστο βίντεο που έλεγε στα παιδιά ότι ο πραγματικός «θησαυρός» και το πραγματικό έπαθλο της όλης διαδικασίας δεν είναι άλλο από την απόκτηση της γνώσης για μια θετική, ασφαλή και ποιοτική διαδικτυακή εμπειρία.

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 τα είχε όλα! Ζητούμενο ήταν η γνώση για την ασφαλή πλοήγηση να έρθει μέσα από αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών όπως είναι η ανάγνωση παραμυθιών για τα μικρότερα παιδιά και το παιχνίδι για τα μεγαλύτερα…Περισσότερα από 1000 σχολεία –Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια – συμμετείχαν στις  διαδικτυακές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Ο στόχος δεν ήταν άλλος από το να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να απαιτήσουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους!

1 1

1.1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων