«Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

Σεπ 202127

 

 

 

 

 

 

 

 

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», επισκέφτηκαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ της σχολικής μας μονάδας στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας. Την έκθεση, για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία,  διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών.

Η ιστορική διαδρομή δύο αιώνων κοινοβουλευτικού βίου, οι εκλογικές αναμετρήσεις και το έργο των βουλευτών, ζωντάνεψαν μέσα από το πλούσιο εικονογραφικό υλικό και τα τεκμήρια της έκθεσης. Παράλληλα, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να φυλλομετρήσουν και να συμβουλευτούν πιστές αναπαραγωγές των ελληνικών συνταγμάτων και άλλων, σπάνιων εγγράφων, ενώ είχαν πρόσβαση σε μια περιεκτική βιβλιοθήκη με σχετικές εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μας χωρισμένοι σε ομάδες, είδαν να ξετυλίγεται μπροστά τους μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της Βουλής των Ελλήνων η ιστορία μας, από το 1821 που η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος. Έμαθαν για το πολίτευμα της χώρας μας και τους τρόπους ψηφοφορίας και είδαν  αντίγραφα των πρώτων Συνταγμάτων από το 1911-1927. Στα παιδιά έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος ψηφοφορίας και η κάλπη με τα άσπρα και μαύρα σφαιρίδια. Στο τέλος αφού πρώτα συζήτησαν για όσα τους έκαναν εντύπωση, τα αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Σύλβια Μισιρλή για την άψογη οργάνωση και παρουσίαση.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε με την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά της διασποράς του covid 19, έτσι όπως αυτά προβλέπονται από τα υγειονομικά  πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων