Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», επισκέφτηκαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ της σχολικής μας μονάδας στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας. Την έκθεση, για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία,  διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών.

Η ιστορική διαδρομή δύο αιώνων κοινοβουλευτικού βίου, οι εκλογικές αναμετρήσεις και το έργο των βουλευτών, ζωντάνεψαν μέσα από το πλούσιο εικονογραφικό υλικό και τα τεκμήρια της έκθεσης. Παράλληλα, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να φυλλομετρήσουν και να συμβουλευτούν πιστές αναπαραγωγές των ελληνικών συνταγμάτων και άλλων, σπάνιων εγγράφων, ενώ είχαν πρόσβαση σε μια περιεκτική βιβλιοθήκη με σχετικές εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μας χωρισμένοι σε ομάδες, είδαν να ξετυλίγεται μπροστά τους μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της Βουλής των Ελλήνων η ιστορία μας, από το 1821 που η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος. Έμαθαν για το πολίτευμα της χώρας μας και τους τρόπους ψηφοφορίας και είδαν  αντίγραφα των πρώτων Συνταγμάτων από το 1911-1927. Στα παιδιά έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος ψηφοφορίας και η κάλπη με τα άσπρα και μαύρα σφαιρίδια. Στο τέλος αφού πρώτα συζήτησαν για όσα τους έκαναν εντύπωση, τα αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Σύλβια Μισιρλή για την άψογη οργάνωση και παρουσίαση.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε με την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά της διασποράς του covid 19, έτσι όπως αυτά προβλέπονται από τα υγειονομικά  πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.