Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας, να ζωντανέψουμε τους κήπους μας, να αλλάξουμε τη διατροφή μας και να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις ακτές. Εμείς είμαστε η γενιά που θα συμφιλιωθεί με τη φύση. Ας ενεργοποιηθούμε, χωρίς να ανησυχούμε. Ας είμαστε τολμηροί, όχι διστακτικοί», μας καλεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο ΟΗΕ. 

Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Άμφισσας οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων υλοποίησαν το περιβαλλοντικό Πρόγραμμα  «Κορινθιακός η μικρή μας θάλασσα». Σκοπός του προγράμματος ήταν, να 

αναδείξει τα προβλήματα ρύπανσης και υποβάθμισης του υδάτινου οικοσυστήματος του Κορινθιακού, να προβάλλει την ομορφιά, τον φυσικό πλούτο και τη βιοποικιλότητα των ειδών που απειλείται και να ενεργοποιήσει τους μαθητές ώστε να δράσουν για την προστασία του κόλπου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Ευχαριστούμε πολύ τον εκπαιδευτικό του ΚΠΕ Άμφισσας κ. Κόττη Γεώργιο για την εξαιρετική οργάνωση, παρουσίαση και υλοποίηση του προγράμματος.

 Στο σχολείο μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+  Planet΄ Ecol΄  και για τα σχολικά έτη 2020-2023 υλοποιούμε δράσεις και  επιδιώκουμε με την εφαρμογή καινοτόμων και καλών πρακτικών, την καλλιέργεια αξιών σχετικά με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, την καλλιέργεια οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται και στον δεύτερο και τρίτο Θεματικό άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: ΦΡΟΝΤΙΖΩ  ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ  ΚΑΙ  ΕΝΕΡΓΩ