Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στην ετήσια γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, στην εκδήλωση «European Researchers’ Night». Η αγαπημένη μας κουκουβάγια της γνώσης επιστρέφει φορώντας τη μάσκα της αυτή τη φορά και τηρώντας τις … αποστάσεις!!! Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές όλων των τάξεων της σχολικής μας μονάδας στο πλαίσιο των δράσεων της «Βραδιάς του Ερευνητή»  συναντήθηκαν την Τετάρτη 25, την Παρασκευή 27 και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex με την  Ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  και Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής κυρία Μαριάννα Παντούρα.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα καλά και τα κακά μικρόβια, την αξία της μεσογειακής διατροφής  και τον τρόπο που αυτή θωρακίζει τον οργανισμό μας και να θέσουν τα ερωτήματά τους στην ερευνήτρια που με πολύ κέφι και υπομονή έφερε την επιστήμη στα μέτρα τους…..  Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαριάννα Παντούρα για την εξαιρετική οργάνωση, παρουσίαση και υλοποίηση του προγράμματος. Την πρώτη ημέρα της υλοποίησης του Προγράμματος, στην διαδικτυακή μας τάξη, συνδέθηκαν, συμμετείχαν και συνομίλησαν με τους μαθητές μας  η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ.  Παπαϊωάννου Αμαλία και ο ΣΕΕ Π.Ε. 70 κ Παπαγεωργίου Ιωάννης.

 Ενώ κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, η «Βραδιά του Ερευνητή» υποδέχεται το κοινό στους χώρους της, φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών η εκδήλωση έχει πάρει ψηφιακή μορφή με πλούσιο και ενδιαφέρον υλικό και διάφορες δράσεις που υλοποιούνται από την Δευτέρα 22  και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 με ένα live virtual event.Η «Βραδιά του Ερευνητή» αφορά εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύουν στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή, η οποία για πρώτη φόρα φέτος λόγω της πανδημίας διεξάγεται ψηφιακά, είναι να προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες όλων των ηλικιών μια ξεχωριστή εμπειρία, αποκαλύπτοντας μπροστά τους τον συναρπαστικό κόσμο της Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Την περσινή χρονιά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις “Βραδιά του Ερευνητή” σε 400 ευρωπαϊκές πόλεις με τη συμμετοχή 1.600.000 πολιτών. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων “Βραδιά του Ερευνητή” από την έναρξη του θεσμού το 2005.