Ενημέρωση για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 15-11-20 12 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από Δευτέρα

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ  αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:
Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Αμέσως από τη Δευτέρα 16-11-2020 το πρωί στις 09.00 – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού. Θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.
Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Από τη Δευτέρα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θα διαμορφώσει το πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα αρχίσει την Τετάρτη 18-11-2020 και θα είναι υποχρεωτική. 
Με νεότερη ανακοίνωση, την Τρίτη 17-11-2020, θα ενημερωθείτε  για το τροποποιημένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα όλων των Τάξεων αλλά και για τις ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ όλων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Τάξη του παιδιού σας. Η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και θα πραγματοποιείται από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα Δημοτικά, συμπεριλαμβανομένων 10΄ διαλειμμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ. πατώντας εδώ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων