Η ομάδα Ρομποτικής «RoboMinds» του σχολείου μας  έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: «Χορεύοντας την Άνοιξη»,  για μαθητές  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, που διοργανώθηκε από την WRO HELLAS. Το έργο των μαθητών μας προκρίθηκε στην τελική φάση όπου ψηφίζει το κοινό. Σας καλούμε να δείτε το βιντεάκι μας και αν σας αρέσει να ψηφίσετε το έργο των μαθητών μας κάνοντας like στο βίντεο μας στο Yοutube: https://www.youtube.com/watch?v=1GVWfBErVvY&t=28s

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες επιστράτευσαν τη φαντασία τους και έφτιαξαν τον δικό τους ορισμό της άνοιξης,

 δηλαδή τα δικά τους ρομποτάκια τα οποία χόρεψαν, έτσι όπως  τα παιδιά  φαντάστηκαν. Στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν, να προγραμματίσουν τα ρομπότ τους, να τα βάλουν να χορέψουν στο σκοπό  μιας πρότυπης μουσικής και να τα βιντεοσκοπήσουν. Η Επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε και προέκυψαν τα έργα που προκρίθηκαν στην τελική φάση όπου το κοινό ψηφίζει το αγαπημένο του βίντεο. Ένα από αυτά τα έργα είναι αυτό της δικής μας ομάδας των RoboMinds. Τα βίντεο της τελικής φάσης έχουν αναρτηθεί στη σελίδα Youtube και σταδιακά θα αναρτηθούν  στη σελίδα του Facebook της WRO Hellas. Οι ψήφοι αθροιστικά (στο Yοuτube και  στο Facebook της WRO Hellas) μαζί με την βαθμολογία της Επιτροπής θα καθορίσουν τους νικητές ανά κατηγορία.

Σε καιρό πανδημίας στείλαμε θετικό μήνυμα από κοινού μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  ξορκίζοντας τον κορονοϊό.

Το Έργο  ήταν αποκλειστικά δημιουργία εξ ολοκλήρου των παιδιών και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Το έργο των παιδιών που συνόδευσε το βιντεάκι τους: 1/6/2020: η μέρα που ξανάνοιξαν τα σχολεία στην Ελλάδα μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Με την προϋπόθεση πώς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα τηρούν τα μέτρα ασφαλείας που δόθηκαν από το Υπουργείο υγείας. Οι δύο φίλοι μας, ο Φώκιας και η Μία ξαναπάνε στο σχολείο μετά από δυο μήνες (τρεις αλλά λέμε τώρα) με χαρά αλλά και την ανησυχία για τον κορωνοϊό. Έτσι,σηκώνονται με όρεξη για μάθημα και για ένα ωραίο πρωινό. Φτάνουν με χαρά έξω από το σχολείο…. (η συνέχεια στο βίντεο)

1/6/2020 The day the schools reopened in Greece after the lifting of measures on coronavirus.Provided how students and teachers will observe the safety measures given by the Ministry of Health. Our two friends, Fokias and Mia, go back to school after two months with joy but also worry about coronavirus.So they get up with an appetite for learning and a nice breakfast. So they cheerfully arrive out of the school…. (the next events seen in the video)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ROBOMINDS
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΥΧΕΡΟΥΛΑ ΣΙΔΕΡΗ