Με μεγάλη χαρά μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, συμμετείχαν στη δραστηριότητα «Bella Ciao» που προτάθηκε από τους Ιταλούς εταίρους μας, λίγες μέρες μετά την κατάθεση της αίτησης του πρώτου έργου Erasmus της σχολικής μας μονάδας με τίτλο: PLANET’ ECOL’. Η συμμετοχή  μας αυτή σφραγίζει μια καινούρια συνεργασία και ξεκινάει τη διαδικασία γνωριμίας με τα υπόλοιπα σχολεία εταίρους. Ελπίζουμε η  θετική έκβαση της κοινής μας αίτησης, να μας δώσει την ευκαιρία συνέχισης της συνεργασίας μαζί τους. 

Η δραστηριότητα προτάθηκε από το σχολείο της Ιταλίας Istituto Compensivo «Giuseppe Lombardo Radice» στις Συρακούσες με αφορμή την Εθνική τους εορτή. Αρχικά έγιναν διαδικτυακές πρόβες για την εκμάθηση του τραγουδιού Bella Ciao από τις εκπαιδευτικούς Μουσικής του Ιταλικού σχολείου, με τους μαθητές του κάθε ενός σχολείου ξεχωριστά. Στη συνέχεια 96 μαθητές από τα σχολεία (εταίρους) της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γουαδελούπης και της Γερμανίας συναντήθηκαν όλοι μαζί, διαδικτυακά με την βοήθεια της τεχνολογίας και έδωσαν την δική τους συναυλία, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Ένωσαν τις φωνές τους για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της συλλογικότητας. 

* Στις 25 Απριλίου η Ιταλία γιορτάζει την απελευθέρωση από το ναζιστικό ζυγό και την μετάβαση από τη μοναρχία στη δημοκρατία.

Η γλώσσα επικοινωνίας ήταν τα Γαλλικά.