Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑΣ»

Απρ 201917

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού πραγματοποιήσαμε σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου με τους μαθητές των Δ΄,  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Το σχολείο μας συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στην Πανελλήνια Ημέρα Χιονιού, που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ,  με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα χιονοδρομίας και το βουνίσιο περιβάλλον. Φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο γύρω στις 9 το πρωί, αφού πρώτα είχαμε προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και ακολούθησαν τους δασκάλους του σκι, οι οποίοι αρχικά τους εξήγησαν τι πρέπει να κάνουν για να είναι ασφαλείς κάνοντας σκι τους δίδαξαν τη βασική τεχνική του αθλήματος. 

Στη συνέχεια, οι μικροί μας χιονοδρόμοι «ξεχύθηκαν» με τα πέδιλά τους στις χαμηλές πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου και δοκίμασαν τις ικανότητές τους.  Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και με ιδανικές συνθήκες χιονιού. Εμπειρία γνώριμη για την πλειοψηφία των μαθητών μας που είχαν την ευκαιρία να ξανακάνουν  μαθήματα σκι και να χαρούν τις ομορφιές του βουνού εντυπωσιάζοντάς μας με τις επιδόσεις τους.  Η εκδρομή μας τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις, με πολλή χαρά και ικανοποίηση.

 

«Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι»  είναι το σλόγκαν της διεθνούς καμπάνιας της FIS (Federation International de Ski – Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας), που προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους του κόσμου να μυηθούν σε αυτό το εξαίσιο σπορ και να το απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο από τους φίλους του σκι και στην χώρα μας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από την EOXA, υπό την αιγίδα της FIS, (Federation International de Ski- Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας). Η Πανελλήνια Ημέρα Χιονιού θα διοργανωθεί στα περισσότερα Χιονοδρομικά Κέντρα της επικράτειας από τις 5  έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018 και θα εμπλουτιστεί με διάφορες δραστηριότητες που θα διαρκέσουν 7 ημέρες, για όλα τα παιδιά Δημοτικών Σχολείων  των ομόρων Νομών.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ημέρα Χιονιού:

  •  Είναι μέρος της διεθνούς καμπάνιας της FIS με τον τίτλο «Φέρτε τα παιδιά στο
    Χιόνι».
  •  Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
  •  Προσφέρει την ευκαιρία για Απόδραση, Αναζήτηση και Απόλαυση στο χιόνι για
    όλα τα παιδάκια και τις οικογένειές τους.
  •  Είναι μια Ημέρα Γιορτής για όλη τη χιονισμένη φύση, για κάθε τι χιονισμένο.
  •  Ενώνει τους λάτρεις του χιονιού για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις
    δραστηριότητες.
  •  Προσφέρεται σε όλους που έχουν ήδη ανακαλύψει τα χειμερινά σπορ και τις
    δραστηριότητες ή που θα ήθελαν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
  •  Δίνει την ευκαιρία να υποδεχτεί τους νέους φίλους του χιονιού και να αναδείξει
    την αξία αυτών που είναι ήδη λάτρεις.
  •  Κατατάσσει σε τρία διακριτά επίπεδα δεξιοτήτων τους μικρούς χιονοδρόμους
    απονέμοντας τους ένα διαβατήριο «Διεκδίκησης Χιονονιφάδας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων