Πρόληψη Ατυχημάτων – Ηλιακή Ακτινοβολία

Μαρ 20195

  

Σήμερα στο σχολείο μας οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν ένα διαφορετικό μάθημα….. ένα μάθημα που αφορούσε την πρόληψη των ατυχημάτων καθώς και την προστασία τους από την ηλιακή ακτινοβολία.Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γ.Ν. Άμφισσας και τον Δ/ντή της Ακτινοδιαγνωστικής κ. Παναρίτη Βασίλειο, είχε σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας σε θέματα πρόληψης και ασφάλειας στους χώρους του σπιτιού, στο σχολείο, στο παιχνίδι κ.α. Με βιωματικό – διαδραστικό τρόπο έγιναν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση ……..

 που βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλούν ατυχήματα, καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αποφυγής τους. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ασθένειες, ατυχήματα συμβαίνουν σε όλους, σε ανύποπτο χρόνο. Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωστή και συστηματική πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων μέχρι και 50%. Τα παιδιά σε μικρή ηλικία είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προστατεύονται από αυτούς. Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή της Ακτινοδιαγνωστικής του Γ.Ν. Άμφισσας κ. Παναρίτη Βασίλειο για την εξαιρετική οργάνωση, παρουσίαση και υλοποίηση του προγράμματος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων