Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Εβδομάδα δράσεων

Εβδομάδα δράσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία  στη σχολική μας μονάδα και σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την διακεκριμένη  Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Έφη Γκουλή (Χάλκινο μετάλλιο  στους Παραολυμπιακούς στο Μεξικό το 2017,  Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Δουβλίνο τον Αύγουστο του 2018, Πρωταθλήτρια Ελλάδας και κάτοχος έξι Πανελληνίων ρεκόρ). Η  Έφη Γκουλή  μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας για το άθλημα της κολύμβησης στο οποίο έχει διακριθεί αλλά και για τα άλλα παραολυμπιακά αθλήματα. Παρότρυνε τα παιδιά μας να κυνηγούν τα όνειρά τους ,να μην φοβούνται την προσπάθεια και την αποτυχία και να είναι πάντα αισιόδοξα στη ζωή τους.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Μίχος Νεκτάριος ο οποίος βράβευσε την Έφη Γκουλή για την συνεισφορά της στον αθλητισμό, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Μήταλας Θεόδωρος και γονείς των μαθητών μας.

Στη συνέχεια στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου μαθητές /τριες και εκπαιδευτικοί  συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες παραολυμπιακών αθλημάτων  και βιωματικές δράσεις με σκοπό τη γνώση και την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και ομαδοσυνεργατικού πνεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων