Θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης»

P1020686
Οι μαθητές  των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας τη θεατρική παράσταση ΄΄Ο Μολυβένιος  Στρατιώτης΄΄. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης του Άντερσεν είναι ένα εξαιρετικό έργο που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντάνεψε  ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες.

Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια του Shiv Shena μετέφεραν τον μαθητή  στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή από το κείμενο του ινδού Salim Khan, έγινε από την Sharmi Κόκκινου σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια ήταν γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο στα ελληνικά,  αλλά διατηρώντας και την συνεργασία με το ncpa υπάρχει και ποτ-πουρι κλασικών μουσικών όπως Tchaikovsky, Brahms κλπ Την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την επιλογή του έργου,  την υπογράφει η Κατερίνα Σασλόγλου.  
Σκηνοθεσία:Shek Kapur
Θεατρική Διασκευή:Salim Khan Sharmi Kόκκινου
Σκηνικά-Κοστούμια: Shiv Shena
Μουσική: Aπόστολος Μόσιος Νcpa (μουσικές επιλογές)
Χορογραφίες: Rumi Qafarsoy 
Σε 13 απολαυστικούς ρόλους εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κοκαράκης, Στέφανος Καλλιανίδης, Ελένη Μουτσάτσου, Ηλίας Παπακωνσταντίνου και η πρίμα μπαλαρίνα Σταυρούλα ΜαΪνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων