Γιορτή βιβλίου – Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη

Απρ 201410

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και των δράσεων        

Απρίλης 2014 –  Ημέρες βιβλίου- Παιδιά αναγνώστες σε δράση

        σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου 2014,  γιορτάσαμε το βιβλίο.

Η γιορτή βιβλίου είναι το επιστέγασμα μιας σειράς δράσεων  που πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα για την ενίσχυση της φιλαναγνώσιας.

Διαρκής στόχος μας είναι ένα σχολείο που εκτός από τη μετάδοση γνώσεων θα λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τη λειτουργία του στα   νέα εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά, κοινωνικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο, η απόφασή μας για ενίσχυση της φιλαναγνωσίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες αλλά και ευθύνες στην προσπάθεια εδραίωσης μιας φιλικής και ουσιαστικής σχέσης των μαθητών με τη διαδικασία της ανάγνωσης και το βιβλίο ειδικότερα.

Σε παιδαγωγικό επίπεδο, οι νέες προσεγγίσεις της μάθησης και της παιδαγωγικής, που προωθούν την πολυθεματική,  ενεργητική και βιωματική  γνώση, απαιτούν ελευθερία και ευελιξία στον τρόπο επιλογής, οργάνωσης και παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού από πληθώρα πηγών.

Κι εδώ έγκειται σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει μια καλά οργανωμένη σύγχρονη  βιβλιοθήκη.

Σε κοινωνικό επίπεδο, η λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης για τους μαθητές και εν γένει για όλο το σύνολο της σχολικής κοινότητας λειτουργεί ως μέσο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

 Τέλος, σε τεχνολογικό επίπεδο, γίνεται προσπάθεια η λειτουργία της βιβλιοθήκης να διευρυνθεί με τη συμπερίληψη ψηφιακών εκδόσεων, κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού και βεβαίως τη διασύνδεσή της με δικτυακές βάσεις δεδομένων, μετεξελισσόμενη έτσι σε βασική πληροφοριακή μονάδα, κέντρο στήριξης της εκπαιδευτικής και μαθησιακής λειτουργίας του σχολείου.

Για το σκοπό αυτό το σχολείο έκανε ένα άνοιγμα τόσο προς τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας όσο και προς την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής μας και ζήτησε και τη δική τους συνέργεια στην πραγμάτωση αυτών των στόχων.

Στο κάλεσμά μας για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, πέραν των μελών της σχολικής μας κοινότητας,  που ανταποκρίθηκαν άμεσα προσφέροντας μεγάλο αριθμών  βιβλίων και  απευθυνθήκαμε  σε εκδοτικούς οίκους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και θα ενισχύσουν τη προσπάθειά μας αυτή.

 Ευχαριστούμε  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δεσφίνας  για την  στήριξη και την άμεση ανταπόκρισή του, στην ενίσχυση της προσπάθειάς μας αυτής.   

Βιβλία επίσης πρόσφερε και ο νέος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας  και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά τους.  Ελπίζουμε να σταθούν αρωγοί στο έργο μας αφού από κοινού προσπαθούμε  για το καλό των παιδιών μας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Απρίλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων