Εκπαιδευτική επίσκεψη στο φαράγγι του Λάρνακα.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου, οι μικρές τάξεις του σχολείου μας (Α, Β, Γ) μαζί με τις αντίστοιχες του δημοτικού σχολείου Κροκεών, επισκέφθηκαν το φαράγγι του Λάρνακα στα πλαίσια του προγράμματος του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μολάων:

Στου μύλου τα γυρίσματα

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν  το φυσικό περιβάλλον του φαραγγιού, συμμετέχοντας με όλες τις αισθήσεις τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη ζωή που υπάρχει στο φαράγγι (χλωρίδα, πανίδα).

Εργάσθηκαν σε  ομάδες σε ένα κλίμα επικοινωνίας και συνεργασίας συμπληρώνοντας φυλλάδια παρατηρήσεων.

Μάζεψαν φύλλα από διάφορα φυτά και έμαθαν πληροφορίες για αυτά. Άκουσαν με ενδιαφέρον το μύθο της Δάφνης από την ελληνική μυθολογία.

Συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες όπως «το πλέγμα της ζωής στο φαράγγι» και ψυχαγωγήθηκαν μαθαίνοντας.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την εύκολη πρόσβαση και γειτνίαση   του φαραγγιού με την πόλη των Μολάων. Παρατήρησαν με χαρά την καθαριότητα του χώρου και συνέβαλαν στη διατήρησή του .Απόλαυσαν τη δροσιά και  την ηρεμία του πανέμορφου φυσικού τοπίου και αποφάσισαν να επισκεφτούν ξανά το φαράγγι με τις οικογένειές τους.

Ευχαριστούμε πολύ τις εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε.  Μολάων  για την παρουσίαση –ξενάγηση και τους ευχόμαστε  καλή συνέχεια στο έργο τους.