Ο σχολικός μας κήπος!!!

Το σκεφτόμασταν από την περσινή χρονιά, αλλά δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο… Φέτος όμως το αποφασίσαμε! Είπαμε λοιπόν, να γεμίσουμε τα άδεια παρτέρια στο προαύλιό μας με διάφορα φυτά! Ήταν μια καλή ευκαιρία να ομορφύνουμε μια γωνιά του σχολείου μας και παράλληλα να παρατηρήσουμε από κοντά πώς μεγαλώνει ένα φυτό και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Έτσι, αφήσαμε στην άκρη τις αίθουσες διδασκαλίας και τα βιβλία και όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι πιάσαμε δουλειά! Ελαίαγνος, πολύγαλα, βάγια, αγγελική, καλλωπιστική δαμασκηνιά, καλλιστήμονας, φωτίνια, καλλωπιστική ροδιά και πολλά άλλα καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά ήταν στα γλαστράκια τους και μας περίμεναν… Εμείς φορέσαμε τα γάντια μας, πιάσαμε τα σκαλιστήρια μας και αρχίσαμε το σκάψιμο…Τα φυτέψαμε όλα, στη θέση του το καθένα, γράψαμε σε ταμπελάκια τα ονόματά τους και τα ποτίσαμε. Στο τέλος καμαρώσαμε τον κόπο μας! Τελικά άξιζε τον κόπο!

Υποσχεθήκαμε όλοι μαζί να τα καθαρίζουμε από τα χορτάρια, και να τα ποτίζουμε τακτικά, έτσι ώστε αυτά να μας το ανταποδώσουν ομορφαίνοντας τον χώρο μας και προσφέροντας μας γνώσεις από πρώτο χέρι….

(Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ευρώτα που κάλυψε τα έξοδα για την αγορά των φυτών).