Ο ήλιος ο ηλιάτορας!!!!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του προγράμματος «Ο ήλιος ο ηλιάτορας» που υλοποιήθηκε φέτος στο σχολείο μας από τους μαθητές των Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεων με τους εκπαιδευτικούς Χιώτη Ιωάννη, Βαζένιου Λαμπρινή-Κυριακή και υπεύθυνη του προγράμματος την  Ιωάννα Ροβολή.

Ο ήλιος προσεγγίστηκε και μελετήθηκε από διάφορες πλευρές:

Ηλιακό σύστημα, μυθολογία, λογοτεχνία, σύσταση, ηλιακά φαινόμενα (εκλείψεις,μέρα ,νύχτα, εποχές), αστερισμοί, ευεργετική επίδραση στη γη –φωτοσύνθεση, προστασία από τον ήλιο, φωτιά ,οπτική και προβλήματα όρασης.

Οι μαθητές έκαναν το περίφημο πείραμα του Ερατοσθένη για τη μέτρηση της περιφέρειας της γης με τη βοήθεια της σκιάς του ήλιου, αλλά και πειράματα οπτικής με την υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Λακωνίας. Μίλησαν με τη συγγραφέα του παραμυθιού «ο χορός των αστεριών», έγιναν πυροσβέστες για λίγο, έκαναν χειροτεχνίες,συζήτησαν με τυφλό άτομο  για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα.

Ακόμη είδαν βίντεο ,έλυσαν σταυρόλεξα, έπαιξαν με τις σκιές, αναπαράστησαν με το σώμα τους την έκλειψη, έπαιξαν διαδικτυακά παιχνίδι γνώσεων με άλλα σχολεία,συζήτησαν για τη φωτοσύνθεση με γεωπόνο και …..άλλα πολλά!!!!!

Ευχαριστούμε πολύ τους προσκεκλημένους ομιλητές μας ,που  πρόσφεραν αξέχαστες εμπειρίες και τους μαθητές για τον ενθουσιασμό τους.

Ο ήλιος είναι φίλος μας και ζωοδότης αλλά …….προσοχή  ιδιαίτερα το καλοκαίρι!!!!!!!