“Έναρξη Σχολικού Έτους 2020-21. Αγιασμός – Οδηγίες Λειτουργίας”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ. θα γίνει στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21. Ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου. Λόγω της πανδημίας οι μαθητές θα παραταχθούν κατά τμήματα  με την συνοδεία των δασκάλων του κάθε τμήματος και με απόσταση ασφάλειας  μεταξύ των τμημάτων. Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Οι γονείς και κηδεμόνες θα παραμείνουν έξω από τον προαύλιο χώρο του  σχολείου.                                                Θα παρακαλούσαμε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφάλειας και εκεί.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η φετινή χρονιά ξεκινά αναγκαστικά με κάποιες ιδιαιτερότητες και περιορισμούς που δεν μας είναι ευχάριστοι, είναι όμως αναγκαίοι για το καλό και την υγεία όλων μας.

Θερμή παράκληση να μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο όταν από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί εκδηλώσουν αδιαθεσία.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα εισέρχονται στο σχολείο μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από τις 08:00 – 08:10 π. μ. σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής που θα οριστεί για κάθε τμήμα.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται τμηματικά μετά τις 13:15 από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε και πάλι να τηρείτε τις αποστάσεις μεταξύ σας έξω από το σχολείο,  καθώς θα περιμένετε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ που αφορά τα Δημοτικά Σχολεία:

♦  Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την παραμονή τους στις τάξεις και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων

♦   Σχολαστική καθαριότητα και ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε τάξη

♦    Προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών στα διαλείμματα, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα.

♦  Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εκδηλώσει οποιαδήποτε μορφή αδιαθεσίας θα απομονωθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και θα ειδοποιηθείτε άμεσα για να τον παραλάβετε.

Καλή και Δημιουργική χρονιά σε όλους μας με Υγεία πάνω από όλα.

*Σας κοινοποιούμε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ειδικά για τα Δημοτικά Σχολεία:   EODY-DHMOTIKA

 

 

Κατηγορίες: Α1, Α2, Ανακοινώσεις, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.