Η ιστορία του σχολείου μας

General

 

Μέχρι το 1932 οι μαθητές  έκαναν μάθημα σε αποθήκες ή σε πρόχειρα καταλύματα λόγω έλλειψης  σχολικού κτιρίου.                                                            Το    πρώτο   κτίριο    χτίστηκε    το    1932 περίπου. Είχε 4 αίθουσες διδασκαλίας και ήταν διώροφο. Αρχικά το σχολείο αυτό λειτούργησε ως 4τάξιο μέχρι το 1941. Με τον ερχομό του κατακτητή τον Απρίλιο του 1941 υπολειτουργούσε, έως ότου προς το τέλος του 1941 έκλεισε.

Το αρχικό σχολικό  κτίριο, που αποτελούσε κόσμημα για το χωριό, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής. Με το τέλος του πολέμου  ξανακτίστηκε  και δίπλα σε αυτό κατασκευάστηκε  ένα πρόχειρο κτίριο « Η παράγκα» για να στεγάσει τους μαθητές που αυξάνονταν. Επίσης δίπλα στο κτίριο του σχολείου συμπληρώθηκαν καινούριες αίθουσες για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των μαθητών.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η «παράγκα» κατεδαφίζεται και στη θέση της ανεγείρεται σύγχρονο κτίριο, όπου σήμερα λειτουργεί ως Δημοτικό Σχολείο.

Γυμναστικές επιδείξεις
Η παράγκα
Παρέλαση

Οι πληροφορίες – φωτογραφίες είναι από το βιβλίο του συνταξιούχου Χαλκηδονιώτη Εκπαιδευτικού Στογιαννάρη Ιωάννη «Αναδρομή στις προγονικές ρίζες» και τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους.