Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2024..

SID SUPPORTER BIG 1536x864 1

IMG 5796  IMG 5792

IMG 5790 SID SUPPORTER BIG 1536x864 1

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2024

 

 Στις 6 Φεβρουαρίου του 2024 γιορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο κίνημα και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για να φέρει κοντά τους ανθρώπους.


Το σχολείο μας συμμετείχε στις δράσεις για τη μέρα αυτή με ενημέρωση των μεγαλύτερων παιδιών της ΣΤ΄τάξης. Όλοι έχουμε την ευθύνη να κάνουμε τη διαφορά στο διαδίκτυο. Όλοι μπορούμε να προωθήσουμε τα θετικά με το να είμαστε ευγενικοί και με σεβασμό προς τους άλλους και αναζητώντας εποικοδομητικές ευκαιρίες για δημιουργία και σύνδεση. Μπορούμε όλοι να απαντήσουμε στα αρνητικά αναφέροντας ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο και συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

Μάθετε περισσότερα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο www.saferinternetday.org.