1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση..

IMG 5623

IMG 7297 735x400 1 αρχείο λήψης 1

IMG 5623

 

1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εξαιρετικά καινοτόμα Δράση «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο», μαζί με 1821 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας,  και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Με αυτή την Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας. Εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μετά από 200+ χρόνια, μια μικρή επανάσταση θα γίνει με πολεμοφόδια τα ψηφιακά εργαλεία και «νικητές» πλέον, αυτούς που θα αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί τέτοιων δράσεων, επενδύοντας πρώτα στις νέες γενιές, σε μία από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση, πιστεύουμε ότι και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στην 4η βιομηχανική επανάσταση.

Το έργο ουσιαστικά θα δημιουργήσει την εκκίνηση της εκπαίδευσης της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί – μαθητές) στην εκπαιδευτική ρομποτική και χωρίζεται σε 3 φάσεις, ως εξής:

1η Φάση:

Σχεδιασμός και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού.

2η Φάση:

Κατάρτιση Εκπαιδευτικών με Τηλεκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς .

3η Φάση:

Διοργάνωση των 13 Περιφερειακών Διαγωνισμών, καθώς και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024.