Συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024..

IMG 5737 b

IMG 5735                                                                                        IMG 5736

 

 

 

IMG 5737 b

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024: Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες

           Είκοσι χρόνια μετά την Αθήνα, το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024, από τις 26 Ιουλίου και μέχρι τις 11 Αυγούστου. Οι δύο χώρες που αναβίωσαν το ολυμπιακό ιδεώδες θα γιορτάσουν μαζί αυτό το μεγάλο παγκόσμιο γεγονός.

      Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» προτείνει ένα νέο όραμα για τον Ολυμπισμό δίνοντας ραντεβού σε μία μοναδική ατμόσφαιρα παγκόσμιας γιορτής και αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο.

        Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μετέχει σε αυτό το μεγάλο γεγονός, στον τόπο γέννησης του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, προτείνοντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Ο εθνικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024 δεν θα μπορούσε να μην είναι αφιερωμένος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

      Οι μαθητές της Γαλλικής Γλώσσας της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας  με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας κ. Δέσποινα Ζαρζούλη, επέλεξαν να γνωρίσουν και να παρουσιάσουν έναν ολυμπιονίκη ή παραολυμπιονίκη Έλληνα ή Γάλλο. Με τη βοήθεια του Φιλέα, της μασκότ της τάξης, γιο του Αυγεία αλλά και ήρωα του Ιουλίου Βέρν (Φιλέας Φόγκ) και κάτω από το βλέμμα του Κούρου της Τενέας, αρχαίου έφηβου αθλητή που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές της Αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι (ευγενική προσφορά της κ. Μαρίνας Αθανασάκου, εκπαιδευτικού εικαστικών), συνδέθηκαν αρχαίοι και σύγχρονοι ολυμπιονίκες ,το παρελθόν με το παρόν των ολυμπιακών αγώνων.

        Τα παιδιά πραγματικά  απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και το χάρηκαν με την καρδιά τους!