Αγαπητοί γονείς ,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στα πλαίσια των Δράσεων του Ενεργού Πολίτη που γίνονται στο σχολείο μας, η Δ΄και η Στ΄ τάξη ασχολήθηκε με τη θεματική «Ας τα ξαναφορέσουμε: Μια δράση ανακύκλωσης ρούχων».
Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, ώστε ξεκινώντας από τώρα, αλλά και αργότερα σαν ενήλικες, να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα που θα αφήνουν ο καθένας τους ξεχωριστά στον πλανήτη. Αν το καταφέρουν αυτό θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του.
Θα θέλαμε λοιπόν να βοηθήσετε κι εσείς σ΄αυτήν τη προσπάθεια συγκεντρώνοντας είδη ένδυσης των παιδιών που δεν τα χρειάζονται πια, είτε γιατί είναι μικρά, είτε γιατί δεν τα χρησιμοποιούν άλλο. Την Τρίτη, 27/5/2025, τα παιδιά θα τα φέρουν στο χώρο του σχολείου, θα γίνει από τα ίδια η διαλογή και ο διαχωρισμός τους ανά κατηγορίες και κατόπιν θα προσφερθούν μέσω εθελοντικών ομάδων δράσεων σε παιδιά που τα έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα τοποθετηθούν στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης.
Ως αντάλλαγμα σε κάθε παιδί θα δίνονται σπόροι λουλουδιών σε μορφή χαρτοπολτού στο όνομα της υπερκύκλωσης. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας, γιατί πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας. Μην ξεχνάτε πως η ευαισθητοποίησή σας είναι πολύ σημαντική προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση μας.
Τέλος, σας αποστέλλουμε συνημμένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των δύο τάξεων και στο οποίο αναφέρονται πληροφορίες γύρω από τη θεματική, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων αλλά κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Οι δασκάλες της
Δ΄και Στ΄τάξης
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ